Citroën AMI 6 - 60 éves a ház Asszonyának autója

A Citroën 1961. április 24-én mutatta be a sajtónak az AMI 6-ot, mely néhány év múlva Franciaország legnépszerűbb autójává vált. Nem véletlenül, hiszen hűen a márka szellemiségéhez, eredeti és innovatív modellként született meg, például az inverz hátsó szélvédője nem lett vizes az esőben sem. Hogy miként valósulhatott meg ez, egy kicsit visszautazunk az időben.

„Ennek a modellnek semmiképpen sem az a célja, hogy a 2 CV helyébe lépjen, hiszen merőben különbözik tőle...” – a Citroën 1961-es sajtóközleménye valószínűleg ugyanúgy meglepte a közönséget, ahogy az újdonság formája is.
A Traction Avant, a 2 CV (azaz a „Kacsa”) és a DS megalkotása után a Citroën Flaminio Bertoni vezette tervezőcsapata azt a feladatot kapta, hogy készítsék el a Projet AM munkanévre keresztelt új, középkategóriás modell terveit. Ebből született meg aztán az Ami 6, melyet az olasz dizájner a szűk környezetében a mesterműveként emlegetett. Joggal, hiszen úgy dolgozhatott, hogy senki, semmilyen okból nem szólt bele a munkájába, szinte teljesen szabadon valósíthatta meg önmagát, többek között bevállalta az inverz hátsó szélvédőt. Ez nemcsak, hogy nem lett vizes esőben sem, de elfért alatta egy hagyományosan nyitható, megfelelő méretű csomagtartó, s a hátsó ülések helykínálata is kifejezetten bőséges volt. Holott a kocsi visszafogott külső méretekkel büszkélkedhetett.
Ám az AMI 6 frontrésze is rendkívül kidolgozott, a nagy szögletes fényszórók egy új korszakot jelöltek, a középen besüppedő motortérfedél, a pagodaszerű tető és a hajlatokkal megmunkált oldalvonal pedig olyan erős karakterrel ruházta fel az Citroënt, amit sokkal egyenesen „barokkosnak” neveztek. Ehhez az utastere is hozzájárult, melynek ihletadója a DS volt: az egyküllős kormánykerék, a kilincsek, a vezérlőgombok, az ülések, mind-mind a legendás négykerekűt idézték.
Kéthengeres, 602 cm3-es motorja viszont a Kacsából érkezett. Ami a viselkedését illeti: a közönség egyöntetűen dicsérte a remek úttartást és a Kacsától „örökölt” híres futómű finomságát. De nemcsak a stílusával okozott meglepetést az AMI 6, úttörő marketingfogásként a reklámanyagok úgy mutatták be, mint a „tökéletes második autó a ház Asszonya számára”. Egy másik szlogenje is híressé vált: „a világ legolcsóbb kilométerenkénti komfortja”.
CITROEN AMI6 BROCHURE COMMERCIALE DELPIRE PUBLICITEA rajongók egyébként az 1967 szeptemberétől forgalmazott Club változatot tartották, illetve tartják ma is nagyra, ennek a specialitását a négy fényszóró és a fehérre fényezett oldalsó díszcsíkok adják.
CITROEN AMI6 BROCHURE COMMERCIALE 2A modell történetében azonban 1964 nagy fordulatot hozott: ekkor érkezett meg a 320 kilogrammal terhelhető kombi változat, melyet már Henri Dargent Flaminio Bertoni asszisztense és és Robert Opron, az 1964-ben elhunyt Bertoni utódja terveztek. A puttonyos kivitel egy csapásra elhódította a vásárlók szívét, így az eladásokat, teljesen kiszorítva az eredeti ötajtós változatot.
CITROEN AMI6 PRESS REVEAL 24 AVRIL 1961A kombi hagyományosabb vonalvezetéssel bírt, viszont jobban meg lehetett pakolni, mint a kategóriában megszokott utazóautókat, könnyed és praktikus volt. Ezáltal kellő kényelmet nyújtott a családi utazásokhoz, de az iparosok számára is ideálisnak tűnt – szakmai használatra.
CITROEN AMI6 USINE RENNES LA JANAIS INTERIEURVagyis a „nagy kisautó” nemcsak egészen egyedi vonalaival, hanem a kompakt karosszéria ellenére tágas utasterével is hódított: több mint egymillió darab készült belőle, amelynek több mint a felét az 1964-ben bemutatott kombi változat tette ki. Gyártása 1969-ben ért véget, helyét a kevésbé rendhagyó küllemű AMI 8 vette át a palettán. Utóbbit a Visa váltotta 1978-ban.

Érdekességek az AMI 6-ről

  • Az Ami 6 elnevezés többszörös szójáték: benne van a modellnek a fejlesztési fázisban használt belső jelzése (AM), az angol miss („kisasszony”) és az olasz amici („barátok”) szavak – utóbbit feltehetőleg az olasz nemzetiségű Flaminio Bertoni találta ki.
  • Yvonne de Gaulle, de Gaulle tábornok felesége is Ami 6-tal járt. A Citroën Rennes-La-Janais-ban felépült új üzemét maga a tábornok avatta fel 1960. szeptember 10-én, azaz picit több mint egy évvel azelőtt, hogy az üzem termelni kezdett volna.
  • Az Ami 6 1963 júniusában az Egyesült Államokban is bemutatkozott. A tengerentúlon forgalmazott változatnak négy kerek fényszórója volt, és megerősített lökhárítóval szerelték.
  • Az Ami 6-ból összesen 1.039.384 darab készült, közülük 483.986 Berline, azaz ötajtós (1961 áprilisától 1969 márciusáig), 551.880 Break, azaz kombi (1964 októberétől 1969 szeptemberéig) és 3518 Entreprise, azaz furgon (kétüléses kombi, üvegezett és lemezelt változatban).
  • Egy jó állapotban lévő, működőképes Ami 6 manapság legalább 5000 eurót ér.
  • Az Ami 6 modellautó kivitelben is kapható: az 1967-es Ami 6 Berline tájfunszürke változata alapján készült, 1/43 arányú modell a Citroën Lifestyle butikban vásárolható meg, ára 37€.