Laurin & Klement S sorozat 110 éves álomautó

110 éve gördült le az első nagy szériában gyártott modell a Mlada Boleslav-i üzem gyártósoráról, s a nyitott és zárt verziókat egyaránt kínáló S-sorozat hamar sikertermékké nőtte ki magát: 1924-re már kétezernél is több európai és tengerentúli vásárló választotta álmai autójának.

laurinklementsseries4 1911A Mladá Boleslav-i járműgyár első, nagy szériában készült modellje, a Laurin & Klement S 1911. április 16 án, a Prágai Autószalonon mutatkozott be. Akkoriban inkább a kedvezőbb árú, nyitott terű modellek iránt volt kereslet, a S széria a külföldi piacokon is igen népszerűvé vált. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy kifejezetten megbízható gépkocsiként könyvelték el, ugyanakkor még is bőséges cserealkatrész-készlet járt hozzá, méghozzá alapfelszereltségként. A tulaj kapott például három reszelőt, tartalékszelepet és szeleprugót is az álomautója mellé.
laurinklementsseries5 1911A sikerhez a folyamatos műszaki fejlesztés és a széles modellpaletta is hozzájárult, például az 1913-ban megjelent, a ŠKODA Múzeumban is megcsodálható Laurin & Klement Sg ben a hátsó utasok jóval nagyobb védelmet élvezhettek az elsőknél a széllel és az egyéb időjárási viszontagságokkal szemben. 1921-ben pedig a Laurin & Klement So/200-ban már egy 30 lóerős motor dübörgött, ráadásul világítással, indítómotorral és további elektromos berendezésekkel is büszkélkedhetett.
laurinklementsseries1911aNem csoda, hogy a Laurin & Klement mindössze néhány év alatt az Osztrák–Magyar Monarchia vezető járműgyártójává nőtte ki magát. Mára viszont... a kezdeti 336 darabos éves termelés 1 millió fölé nőtt.