Lexus LS 600h L Landaulet - Történelmet írt

Az éppen tíz éve bemutatott LS 600h L Landaulet a kihalófélben lévő limuzin-kabriók egyik nagyon különleges képviselője volt, készítői ugyanis a hagyományokat a legfrissebb technológiai innovációkkal ötvözték: lenyitható vászontető helyett egy abszolút speciális megoldást használtak, hogy mindenki láthassa az esküvőjére tartó monacói herceget és választottját, ők mégis védve legyenek az időjárás viszontagságaitól és egyéb külső hatásoktól.

A landaulet karosszériatípus ma már szinte teljesen kihalt. Eredetileg az olyan hintókat hívták így, amelyeken a vászontető csak az utasteret védte, később, az autók elterjedésével egyre inkább az olyan limuzinokra és taxikra használták a kifejezést, amelyek alapvetően zárt kasztnival rendelkeztek, de hiányoztak a hátsó tetőoszlopaik, és a hátsó utasok feletti tetőrész pedig lenyitható vászon volt. Főleg uralkodók és magas rangú állami vezetők részesítették előnyben ezt az típust, mivel a katonai parádékon, nemzeti ünnepeken, esküvőkön és temetéseken ezekből volt a legkönnyebb menet közben üdvözölni a tömeget.
Ezt a hagyományt elevenítette fel éppen tíz éve a Lexus, amikor a Carat Duchatelet karosszériaépítő céggel közösen elkészítette az LS 600h nyújtott változatának landaulet kivitelét II. Albert számára, hogy a monacói herceg a 2011. július 2-án, Monte Carlóban megtartott esküvőjére ezzel vihesse menyasszonyát, Charlene Wittstock dél-afrikai úszónőt.
A belga Carat Duchatelet ötven éve foglalkozik különleges, reprezentációs célokra átalakított nyújtott, nyitott és páncélozott limuzinok gyártásával, járműveiket jellemzően uralkodó családok, magas rangú állami vezetők és hírességek számára vásárolják. A Lexus-átalakítás volt azonban az első eset a kis manufaktúra történetében, amikor a nagyközönség is megtudhatta, hogy ők állnak egy fontos projekt mögött. Az egyetlen példányban létező, egyedi tervezésű, kézzel készített LS 600h L Landaulet-t a hagyományoktól eltérően nem lenyitható vászontetővel látták el, hanem egy levehető, átlátszó polikarbonát tetővel, amely úgy tette láthatóvá az ifjú párt, hogy egyben védte is őket. Több mint 2000 munkaórába telt a Carat Duchatelet szakembereinek, hogy a cég brüsszeli központjában átalakítsák a luxusautót, amelyet a munka során szinte teljesen szét kellett szedni. Már a kezdeteknél elhatározták, hogy az esküvői autó nem lehet gyengébb minőségű, műszakilag kevésbé kifinomult, és kisebb teljesítményű, mint ahogy a zárt tetős, alapként használt LS600h L limuzin annak idején kigördült a Lexus-gyárból Japánban.

Számítógépes tervezéssel, szimulációkkal és 3D modellezéssel kezdődött az átalakítás, a karosszéria megerősítésénél méhsejt szerkezetű, kevlár és szénszálas kompozit anyagok széles körű felhasználására volt szükség, hogy a váz szilárdsága és torziós merevsége megmaradhasson a hátsó acéltető és a D-oszlopok eltávolítása után is. Mivel a kompozit alkatrészek formálása nagyon magas hőmérsékletet igényel, ezeket egy speciálisan elkészített kemencében szó szerint rásütötték a lecsupaszított vázra. Emiatt kellett a Lexus LS 600h L nagy részét szétszedni, összesen mintegy 20 ezer mechanikai és elektromos alkatrészt, belső dekor elemet és kárpitozást távolítottak el belőle. Azonban a legnagyobb mérnöki kihívást az egy darabból álló, merevítések nélküli átlátszó tető jelentette, mind tervezési, mind gyártási szempontból. Elkészítését egy francia cégre bízta a Lexus, amely helikopter-szélvédők és vadászrepülő pilótafülke-tetők gyártására szakosodott. Az egyetlen, könnyű polikarbonát héjból álló tető vastagsága 8 milliméter, tömege mindössze 26 kilogramm, s tökéletes ki- és belátást biztosított. A karosszériához két közbülső alkatrész segítségével rögzítették. Még az újraszerelés előtt az autót kézzel átfújták Midnight Blue színre, az elegáns árnyalat több réteg egyedi, vízbázisú festék felhasználásával készült, fokozva a hibrid Lexus környezetbarát jellegét.
gettyimages 132408670Az esküvő napján a Lexus LS 600h L Landaulet-vel a hercegi pár bejárta egész Monte Carlót: a sofőrös túra a hercegi palotától először a kikötőig vezetett, majd az I. Albert sugárút mentén felfelé a Sainte-Devote templomig, ahol a hagyományoknak megfelelően a hercegnő a menyasszonyi csokrát eldobta. Az út nagy részében az átlátszó tetejű luxusautó teljesen elektromos üzemmódban működött, nulla károsanyag-kibocsátással.
lexusls600hllandauletbycaratduchatelet05A mindössze egyetlen alkalommal használt hercegi Lexus az esküvő óta a monacói Oceanográfiai Múzeumban van kiállítva, pedig az autó villanymotorral is támogatott ötliteres, 445 lóerős V8-as szíve ma is jó erőben lenne. Ám az összkerék-meghajtású luxusautó 6,3 másodperces gyorsulását és a 250 km/h-s végsebességét az esküvőre menet sem használták kis, mint ahogy a több mint 900 kilométeres hatótávolságát sem, ahogy azóta sem.
lexusls600hllandauletbycaratduchatelet02A 2007 és 2017 között gyártott negyedik Lexus LS generáció, az XF40 nemcsak kategóriája első full hibrid hajtásáról nevezetes, hanem arról is, hogy ez volt az első szériaautó, amit LED-es fényszóróval (2007) és adaptív távfénnyel ellátott LED fényszóróval (2012) szereltek fel, de igazán ismertté királyi körökben a monacói esküvő után vált.