Peugeot-kombik - 70 éve a család szolgálatában

A Peugeot neve és története immár 70 éve szervesen összeforr a kombi karosszériaformával, s noha a SUV-oknak hála, egyre csökken a puttonyos modellek népszerűsége, a francia márka továbbra is kitart mellettük...

Amikor a Peugeot a második világháborút követően ismét beindította gyártóüzemeit, nem pusztán onnan folytatta, ahol évekkel korábban kényszerűségből abbahagyta, hanem egy vadonatúj konstrukcióval, az önhordó karosszériás 203-assal jelentkezett, mely öt éven keresztül egyedül képviselte a patinás autómárkát a piacon. A vásárlók ugyan üdvözölték a modern vázszerkezetű családi autót, ám az igazi sikert az 1950-ben bemutatott kombi változat hozta meg. Pontosabban változatok, hiszen a Peugeot egyből kétféle variációt mutatott be ugyanarra a témára. A Commercial elnevezésű modell egyszerűbb kivitellel és gigantikus csomagtartóval hódított, míg a Familiale kivitel három üléssorral, vagyis hatszemélyes utastérrel csábította el a családok szívét. Mindkettő 200 mm-rel hosszabb, 2780 mm-es tengelytávon nyugodott, mint a hagyományos szedán, így bőséges helyet kínáltak utasainak és azok csomagjainak. Nem véletlen, hogy a takarékos, megbízható, jól manőverezhető, nem utolsósorban pedig stabil értéktartású autó Európa-szerte nagy közkedveltségnek örvendett.
S bár a legtöbben a 203-ast tekintik a Peugeot-kombik ősének, valójában nincs igazuk: már az elődjéből, a 202-esből is készült olyan variáns, melynél a csomagtartót nem választották le az utastértől. Az elsősorban bérkocsiként használt autó formavilágát azonban nem a sokoldalúság, hanem az utasok kényelme diktálta: a tervezők a B-oszloptól hátrafelé látványosan magasabb tetővonallal és meredeken ejtett hátfallal gondoskodtak a maximális fejtérről. S habár funkcióját tekintve nem felelt meg a kombikkal támasztott követelményeknek, a harmincas évek végétől gyártott típus formailag már tökéletesen megelőlegezte a rendkívül praktikus stílust.
peugeot203familliale01De kanyarodjunk vissza még egy kicsit a 203 Breakhez, hiszen az „ő” sikere ösztönözte a Peugeot-t arra, hogy a következő évtizedekben szinte az összes modelljéből készítsen ilyen karosszériavariánst. Közvetlen utódja, a keresztmotoros és fronthajtásos 204 1965 őszén kapta meg a nagy puttonyt: a kitüremkedő hátfala óriási rakteret eredményezett. Viszont csupán két üléssorral volt elérhető, a tengelytávját meg mindössze 5 milliméterrel növelték meg a Berline-hez képest.
peugeot204breakMeglepő módon mégis a 204 gigantikus tengelytávja tette lehetővé, hogy az orrt átrajzolva, a hátsó túlnyúlását meghosszabbítva megalkossák a megjelenésében és hangulatában egyaránt felsőbb kategóriásnak ható Peugeot 304-est. A kombinál még a farhoz sem nyúltak hozzá a tervezők, mindössze az új fényszórók, a prominensebb hűtőmaszk és a modern műszerfal jelentett eltérést a 204 Breakhez képest. A konstrukció így két generáción átívelve, több mint másfél évtizeden át biztosított praktikus alternatívát a vásárlók számára.
peugeot404breakEközben az eggyel, sőt, kettővel magasabb méretosztályokban is töretlenül hódítottak a Peugeot kombik. A 403-as, a francia márka első modern nagyautója ugyan a háború előtti 402-es utódjaként jelent meg 1955-ben, ám termékfilozófiáját tekintve inkább a kisebb 203-asból merített ihletett, beleértve a nyújtott tengelytávú (+240 mm), kétféle kivitelben (Commerciale és Familiale) gyártott kombit. A három üléssoros verzió azonban – a nagyobb kasztninak köszönhetően – már akár nyolc személynek kínált helyet; a komfortérzetet a 90 fokban nyitható oldalajtók, valamint a hátul is teljesen lehúzható oldalablakok javították. Mindezek ellenére a Peugeot 403 mégsem futott be komoly karriert, annak ellenére sem, hogy egymillió darabnál is többet adtak el belőle. 1960-tól ugyanis gyártásba került a nagyobb, modernebb és elegánsabb 404, ettől fogva pedig a 403 olcsó belépőmodellként élt tovább a márka palettáján. Amúgy a 404 valóban többet nyújtott, különösen a kombi: utóbbi dupla csavarrugókkal támaszkodott a hátsó tengelyre, az üzemanyagtöltő nyílás a rendszámtábla mögül átköltözött a bal hátsó kerékdobra, a méretes csomagtérajtó felnyitását pedig rugórendszer könnyítette meg. A modernebb kialakításnak köszönhetően a gyakorlatban nem igazán tűnt fel, hogy nem csak a karosszéria teljes hossza csökkent a 403 kombihoz képest (458 vs. 461 cm), de a tengelytáv is rövidebb lett (284 vs. 290 cm).
peugeot504breakSokak szerint a Peugeot-kombik az ezt követő időszakban érték el a fénykorukat. A 404-est követő következő 504-es, majd 505-ös hatalmas, 2900 mm-es tengelytávon nyugvó, emelt tetőlemezű Break kivitelei, illetve a három üléssoros, igényesebb Familiale verziók a kor hétköznapi luxusautójának számítottak. A modern vonalú, tágas gépkocsik sokoldalúságára jellemző, hogy Európa-szerte a legváltozatosabb feladatkörökben alkalmazták azokat: a halottaskocsitól kezdve a mentőautóig, a katonai járműtől a szervizkocsiig mindent készítettek belőle. Igazán feledhetetlenné azonban a francia Dangel cég által átalakított példányok tették „őket”: a robusztus, nagy teherbírású, emelt hasmagasságú, összkerékhajtású Peugeot-ok szó szerint a világ bármely pontján elboldogultak. Mindezek ellenére a 604 Break nem valósult meg, s a 605-ösből és a 607-esből is kizárólag szedán készült.
peugeot307break01A 2000-es évek elején aztán ismét fordult a kocka: a 307-es visszahozta a köztudatba a háromsoros kombik fogalmát: míg a 307 Break egy hagyományos, kiforrott kombi volt, addig a 307 SW hétszemélyes, csupaüveg utazóautóként csábította a márkához azokat, akik igényelték a bőséges helykínálatot és a sok ülést, de nem tudtak megbarátkozni a magasabb, termetesebb buszlimuzinokkal.
Szintén újdonságnak számított a 206 SW: a fiatalos vonalvezetésű városi kombi a 206-os zseniális dizájnját a praktikummal ötvözte, de néhány év múlva a crossoverek legyőzték a kisméretű kombikat. Miközben a szabadidőjárművek divatja a legkisebb kategóriában okafogyottá tette a kombit a Peugeot kínálatában, a C- és D-szegmensben fel sem merült ez a lehetőség. A rendkívül népszerű 3008-as és a három üléssoros, kiemelten praktikus 5008-as mellett is maradt élettere a közelmúltban bevezetett, új 508 SW és a jövőre érkező 308 SW modelleknek. Ezek neves elődeik legjobb hagyományait folytatják, a megnövelt tengelytávtól kezdve a könnyen variálható, hatalmas belső térig. Ami pedig az innovációt illeti, a tömegpiacon ma még szokatlan módon plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhetők, így a kombik ismét jövőbemutató alternatívát jelentenek a márka kínálatában.

Pin It