Maserati A6 1500 75 éves a Gran Turismo

A Gran Turismo egy külön életforma: egy olyan nagy teljesítményű autó, mely tökéletesen alkalmas hosszú és kényelmes utazásokra is. Az egész a Maserati A6 1500-zal kezdődött.

MaseratiA6 150075 évvel ezelőtt, a Genfi Autószalon a Maserati egy forradalmi szellemiségű autóval lepte meg a közönséget, az A6 1500 egy korábban nem ismert kategória, a Gran Turismók előfutárának tekinthető. Mind a közönség, mind a szakemberek nagy lelkesedéssel fogadták az újdonságot, mely nemcsak technológiájával, hanem dizájnjával is újat mutatott, meghatározva az olasz márka elkövetkező generációit, valamint útjára indítva egy új osztályt.
MaseratiA6 1500dzsAz A6 1500 története egyébként egészen 1941-ig nyúlik vissza, akkor kezdtek bele a Maserati-testvérek egy kettős vezérműtengelyes, hathengeres motorral hajtott limuzin fejlesztésébe, csak éppen a II. Világháború közbeszólt. Mindenesetre a Weber 36DCR karburátorral szerelt, 65 lóerős erőforrás nagyon jól sikerült... A háború után azonban újragondolták a koncepció karosszériáját, illetve el is nevezték a projektet, az A6 típusjelzésből az „A” betű az „Alfieri” rövidítése, míg a 6 a hengerek számát jelezte. Az elöl független felfüggesztéssel, hátul merev laprugóval és hidraulikus fékrendszerrel készült, kétüléses modellhez Pininfarina tervezte az elegáns, kétajtós kasztnit, igencsak jellegzetes, mechanikusan működő fedél mögé bújó fényszórókkal. Emellett a plexi napfényteteje és a mindkét oldalról felnyíló gépháza sem tartozott a hagyományos megoldások közé.
MaseratiA6 1500lA Genfi Autószalonon aratott hangos siker ahhoz a döntéshez vezetett, hogy a Maserati zöld utat adott a sorozatgyártásnak, bár a szériaváltozat néhány apró módosítást kapott a prototípushoz képest. Ezek közé tartoztak a konzervatívabb kialakítású, krómozott keretű fényszórók, míg az Extra Lusso kivitel modernebb hűtőrácsot és nagyobb oldalablakokat kapott.
MaseratiA6 1500ny1948-ban újabb „kozmetikai frissítésen” esett át az A6 1500 Gran Turismo, valamint az utastér is két hátsó üléssel gazdagodott. 1950-ig maradt gyártásban az olasz turakupé, s bár négy év alatt alig 58 darab készült belőle, mégis mérföldkő volt a Maserati történetében. Egyrészt a szigonyos márka megszilárdította pozícióját az exkluzív sportkocsigyártók körében, másrészt a Pininfarina által megálmodott forma hosszú időn keresztül inspirálta a Maserati sportkocsijait.

Pin It