Hyundai BAYON 1.0 T-GDI Prime - Optikai csalódás Törökországból

by Szélpál Imre

A Hyundai az új BAYON-nal újra egy elég megosztó karakterű kisautóval kíván ügyfelei kedvében járni és ha az értékesítőknek sikerül egy próbakörre is rábeszélni őket, a BAYON-nak máris nyert ügye van. A Hyundai új BAYON modelljének születését senki sem várta igazán, hiszen volt ugyan az előző i20-asból is egy emelt hasmagasságú Active változat, ám a márkának azóta már van egy igazi, jól bejáratott kisterepjárója is a B-szegmensben, a KONA. Ez azonban nem volt elég a Hyundai marketingeseinek, úgy érezték, lenne még egy kis játszótér a KONA alatt is, ezért egy már meglévő új platformra felhúzták a BAYON bódéját és az új modell máris készenállt a hódításra.

Tovább

Mercedes C300 AMG Line - Extrákkal növelt ár

by Mészáros Gergely

A története közel 40 évvel ezelőtt kezdődött: a Mercedes 1982-ben mutatta be az akkor legkisebb szedánját, a W 201-es gyári kóddal jelzet típust, melyet a nagyközönség 190-es néven ismerhetett meg. Az újdonság az S-osztály és a későbbi E-osztály alá érkezett, kompakt limuzinként besorolva, azóta több mint 10,5 millió példányt szállítottak ki az ügyfeleknek. Az új modell esetében sincs ezmásként, csak most még jobban hajaz az S-osztályra.

Tovább

Lexus LS 500h Supreme - Az élet napos oldala

by Buday Dénes

A generációváltás még nem időszerű az LS esetében, ezért csupán egy frissítésen esett át, melyet – minden jóindulat nélkül is - azért lényegi megújulásnak mondhatunk. Többek között megújultak a fedélzeti technológiák, még magasabb szintre emelve a japán luxuslimuzin kifinomultságát és pazar komfortját.

Tovább

Abarth 595 ScorpioneOro - A 48-ik

by Buday Dénes

Hihetetlen mennyiségű egyedi és kis darabszámú, azaz limitált kiadással keresi vásárlóit az Abarth, mely jelenleg egyetlen – a FIAT 500 alapjaira építkező - modellel van jelen a piacon. Elég nekik egy új beszállító, egy hangzatos partneri kapcsolat vagy akár egy jeles esemény, a mérnökök azonnal találnak valami látványos „csavart” az új sorozat bemutatására: a ScorpioneOro a 48. spéci modell a márka újkori történelmében.

Tovább

Mercedes EQA 250 Edition 1 - A legkisebb csillagos villanyos

by Mészáros Gergely

SUV modellekkel kezdte meg elektromos autós pályafutását a Mercedes, ami szinte természetes, hiszen amellett, hogy jelenleg ezek a legnépszerűbbek a piacon, több akkut is képesek cipelni a nagyobb hatótáv érdekében, s még így megőrzik praktikus és felhasználóbarát felépítésüket.

Tovább

Renault Arkana TCe 140 EDC mHybrid 2021 - Egy francia a Balaton-felvidéken

by Mészáros Gergely

Hogy én mennyire akartam ezt utálni! Miért, miért? Hát, mert francia! Naná, hogy Trianon miatt! És ott volt Napóleon! Meg milyen nép az már, hogy csigát zabálnak?! Meg nem fürdenek, csak döntik magukra a pacsulit töméntelenül! Az autóik? Pffff, azokról jobb, ha nem is beszélünk. De hisz ez egy Renault Arkana teszt, úgyhogy muszáj lesz mégis!

Tovább

Lexus LC500 Convertible Horizont - Formába öntött stílus

by Buday Dénes

Régóta vártunk rá, hogy a Lexus gyönyörű kupéja ledobja tetejét és élőben is szemügyre vehessük a nyitott változatot. Talán vita nélkül állíthatjuk, hogy a szó legszorosabb értelmében szép ez a kocsi, és szívó V8-asával az orrában igazán egyedi darab is a piacon.

Tovább

Mercedes-Benz S350d 4M 2021 - Most ettől kéne hasra esnem?!

by Mészáros Gergely

Hát, ami azt illeti, már csak az árától is illene. Mármint hasra esni. A fekete tesztautó árcéduláján ugyanis 39.076.170 forintos összeg szerepel, pedig a szóban forgó példány – néhány extrától eltekintve - majdhogynem egy alapmodell. Másrészt pedig az is tény, hogy sokak számára itt, azaz az S-osztálynál kezdődik az AUTÓ, minden más szimpla helyváltoztatási eszköz.

Tovább

Toyota GR Yaris - Szupermini

by Buday Dénes

Már az alap Yarisról is azt gondolnánk, hogy egy rally pályáról pattant kisördöggel van dolgunk, de a GR változat még arra is rátesz egy lapáttal. Az elképesztően vagány kiállású háromajtós autó rendkívül komoly „szerkezet”, állítható nyomatékú összkerékhajtással és egy 250 lóerős, háromhengeres turbómotorral robbant kategóriát.

Tovább

Mercedes-Benz GLB 180d - A kisebbik kocka

by Buday Dénes

A B-osztály is megkapta a „maga” terepjáróját, a GLB robosztus felépítése jól illik a Mercedes kínálatába. A tágas, terepjárásra is hajlamos családi mindenest a leggyengébb dízelmotorral, fronthajtással, hét személyes verzióban tettük próbára.

Tovább

Mazda3 G-150 Skyactiv-G 2021 - Csak piros legyen

by Mészáros Gergely

Ennek a tesztnek tulajdonképpen nincs létjogosultsága: a Mazda3 negyedik generációja lassan betölti a harmadik életévét, nagyjából mindenki mindent tud róla, vagyis gyakorlatilag semmi hírértéke. Mégis, annyira akartam ezt az autót, hogy csak na, az sem számított, milyen motor van benne, csak piros legyen. Soul Crystal piros. Mert gyönyörködtet!

Tovább