Kia Stinger GT 3,3 V6 - Mutatósan öltözve

by Buday Dénes

A 2021-es modellévre felfrissült a Kia - egyetlen – sportmodellje, a Stinger, mely az apró szépészeti beavatkozás mellett egy sor technológiai és biztonsági fejlesztést is kapott, valamint elvesztette kisebb teljesítményű motorjait. Így maradt nekünk a bitang erős V6-os, a narancssárga alapszínnel. 

Tovább

Kia Sorento 200 CRDi Kryptonite - Több, mint csábító ajánlat

by Buday Dénes

Fontos évet zárt tavaly a Kia. A legnehezebb időkben növelni tudta eladásait, elsősorban a frissen tartott modellpalettájának köszönhetően. A trendeknek megfelelően az elektromos hajtású modellek húzták az igát, közben pedig volt idejük a márka megújulásán is gondolkodni, aminek első lépése a céges logó újratervezése volt.

Tovább

BMW 430i 2021 - Vese vs. tüdő

by Buday Dénes

Mindig előszeretettel kérdezgetik ismerősök és barátok, hogy milyen autóval közlekedem a héten, mi a heti program: nagycsaládos kirándulás vagy valami rafinált hybrid, amin féltve őrzött kincsként kezeljük a gázpedált, hogy hozzuk a gyári fogyasztást? Netán valami 4wd dög, esetleg egy hajlobogtatós, kuckós kis roadster. Nos, ezúttal egyik sem, ritka vendégként egy igazi coupé érkezett hozzám a teszthétre, ami mára tényleg csupán pár gyártó kiváltsága lett. A német prémium trió mellett a Lexus vagy talán még a Polestar modellje jöhet szóba, de az ritkább, mint a piros hó.

Tovább

BMW 530d xDrive Touring 2021 - Esszencia

by Buday Dénes

Az 5-ös sorozat formavilágát mindig is a sportos vonalvezetés és a letisztult felületek harmóniája határozta meg, a frissített rajzolatú modellre ez mindinkább igaz: a magabiztos kiállás és a finom részletek továbbra is alappillérei az ötös BMW-nek.

Tovább

MINI Countryman SE ALL4 2021 - Prémiumtermék

by Buday Dénes

SE néven egy ideje már plug-in hybrid kivitelt is kínál a MINI a Countrymanből. A hagyományokkal átitatott brit márka modellje 2021-re megújult, az új generációs akku csomaggal akár 52 kilométeres elektromos hatótávot ígér.

Tovább

Toyota Land Cruiser 150 Executive Family - Nehéz terepen is bevethető

by Buday Dénes

Elcsépelt sztori már. A Land Cruiser 70 éves múltja és jelene mindenkinek világos, aki egy picit is konyít az autókhoz. De gyorsan változik a piac, sűrűn kell alkalmazkodni az új igényekhez. Na, a megújult Land Cruiser ezzel pont nem foglalkozik, nincsenek benne allűrös hibrid rendszerek, még valami aprócska mild hybrid sem, nem foglalkozik digitális műszerfallal és zárható differenciálművei sem a központi kijelzőről irányíthatóak. A Land Cruiser az elnyűhetetlen alvázas építési mód utolsó igazi mohikánja.

Tovább

MINI Cooper S Cabrio Sidewalk - Varázslat: az élmény páratlan

by Buday Dénes

A MINI? Maga az autózás varázsa. Mindig, minden formában mosoly „követi”, ám akkor pláne, ha kabrió az a MINI. A márka modernkori újjászületését követően immár a nyitott modell harmadik – 2014-es - generációját, annak is a ráncfelvarrott változatát csodál(hat)juk. Most pedig egy egyedi stílusjegyekkel és rendhagyó felszereltségi tételekkel felvértezett Sidewalk kivitelt tesztelünk.

Tovább

Cupra Ateca 2.0 TSI DSG 4Drive - Hola Hola

by Buday Dénes

A SEAt a versenysportban Cupra néven emlegette autóit, amely a CUP és a Racing szavakból összeállított műszó. Ami aztán olyan jól csengett a motorsportban, hogy átragasztották a széria autókra is, ráadásul sportautós teljesítményt adtak mellé. Nem oly rég pedig úgy gondolták, hogy önálló márkaként is megállja a helyét, első modelljük a Cupra Ateca lett, mely a 2021-es modellévre apró, de látványos frissítésen eset át.

Tovább

BMW 540i xDrive M-Sport 2020 - Mint, aki malacot szopott

by Mészáros Gergely

Megmondom, mi van! Lehet, hogy az 520d ugyanígy elvisz A-ból B-be, talán a Magyarországon zöld rendszámot viselő plug-in hybrid 530i, netán a fura formájú, városi i3 sokak szemében innovatívabb nála, ráadásul mindegyiken ott virít a státusszimbólumnak is beváló propelleres embléma. Ám az 540i-vel tuti, hogy nem akarsz majd megállni B-ben, s mindig találni fogsz rá okot, hogy elővedd a garázsból. Ha másért nem, csak úgy!

Tovább

Abarth 695 70° Anniversario - Életre szóló élmény

by Mészáros Gergely

Mikor legutóbb megvizsgált az orvosom, megmérte a súlyom, megkérdezte a magasságom, majd mindenféle finomkodás nélkül közölte, hogy túlsúlyos vagyok. Na, bumm! Magamtól is tudtam, nem véletlenül kerülöm a mérleget, mint a munkát. Aztán mikor beszorult az alfelem az Abarth 695 70° Anniversario Sabelt vezetőülésébe, rögtön tudtam, hogy nem vehetem félvállról a dolgot, fogynom kell, de gyorsan! Persze, némiképp a Sabelt is felelős e tarthatatlan helyzetért. De erről egy kicsit később.

Tovább