Mercedes-Benz E 300e 4Matic AMG LINE - Arany középút

by Buday Dénes

A C, az E és az S-osztály között tagadhatatlan a rokonság, kívül-belül igencsak hasonlóak, apró, nüansznyi eltérések adják csak az egyes modellek egyedi karakterét. Persze, nem véletlen a hasonlóság, mindegyik vadonatúj, a C-osztályt a napokban mutatták be, most frissült az E is, és szintén teljesen új az S-modell. Nem véletlen, hogy a dizájnjuk egy kaptafáról való. Az aktuális, W123-as gyári kód alatt futó, ötödik generációs E-osztályt négyhengeres benzinmotorral, Plug-in Hybrid rendszerrel tettük próbára, a szintén újdonságnak számító 4Matic hajtással.

Tovább

BMW iX3 - De mi lesz így a hhgy-kel?!

by Mészáros Gergely

Üvöltő motorral, füstölő, sikító kerekekkel a körforgalomban driftelgetni, vagánykodni? Na, az nagyon nem a BMW iX3 „pályája”. Nem mintha a kék-fehér propelleres szabadidő-autónak nem lenne ereje egy kis gumi-nyikorogtatáshoz, ám a motorja gyakorlatilag néma, mivel elektromos. Így a vevőköre is más, mint például a 200 euróért vesztegetett Hármas kupéknak.

Tovább

Mazda MX-5 G132 Edition 100 - Szolid álmok autója

by Buday Dénes

Továbbra is a szolid álmok autója az MX-5: a prémium gyártók kivételével már nem találunk a kabriózás örömeit kiszolgáló, egyszerűbb felépítésű, nyitott tetejű modellt a piacon. Ezt a hatalmas űrt a Mazda mókamestere továbbra is tökéletesen kitölti, s még a legkisebb teljesítményű erőforrással is maximális élményekre vadászik.

Tovább

KIA Sorento 230 Hybrid AWD Kryptonite - Tiszta Amerika

by Mészáros Gergely

Na, megtörtént a baj! Picit nem figyeltem oda, mondhatnám, hogy megcsapott és elkábított „Amerika füstje”, s már megint egy EcoHybrid KIA-ban találtam magam. Aztán meg ki sem akartam szállni belőle. Az új Sorento öntöltő változatából.

Tovább

Ford Explorer PHEV Platinum 2021 - Újra(át)tervezve

by Buday Dénes

1990 óta íródik az Explorer történelme, melyet most az alapoktól újraterveztek. Azért az igazi amerikai feelingje megmaradt, szokás szerint hatalmas dobozba csomagolták, egy összetett hibrid rendszerrel egyetemben.

Tovább

Dacia Sandero Comfort 2021 - Álomautó

by Mészáros Gergely

Nincs Daciám, s nem vagyok a román márka magyarországi reklámembere sem, - sokakkal egyetemben - mégis régóta úgy vélem, hogy ár/érték arányban szinte verhetetlenek a Renault kötelékébe tartozó vállalat modelljei. Az új Sandero azonban szintet lépett, s már-már az álomautó kategóriába kacsintgat.

Tovább

Hyundai Santa Fe 2,2 CRDi Executive - Örök darab

by Buday Dénes

Óriási modelloffenzíva zajlik a dél-koreai márka életében, ennek folyományaként legnagyobb modelljük, a Santa Fe is megújult. Talán nem olyan radikálisan, mint a testvérmodell, Sorento, de lényegében már a facelift előtt is egy vidámabb, modernebb dizájn részese volt.

Tovább

Dacia Spring Comfort Plus - „A Tavasz tizenhét pillanata”

by Szélpál Imre

„Dacia Spring a valóságban. Akinek pont erre lenne szüksége, lesz keret, mert sok előfoglalást visszamondtak! Amúgy egy 25 évvel ezelötti Daewo Tico ráncfelvarrot kasznija köszön vissza, egy villanyautónak csúfolt meghajtással. Miért? - csak kézifékkel lehet rögzíteni - nincs a bal lábnak támasztási pontja vezetés közben - minimális a gyorsulása (nem villanyautótól megszokott) - haladás közben a gyenge szél, és egy szemből érkező kamion is rendeset lök az autón - minimális a visszatöltése, ezért sokat használja az üzemi féket - a fékrásegítő folyamatosan dolgozik - kormányzár 1/4 fordulatnál kattant be - nagyon gyenge minőség, melyet a töresteszt is bizonyít, és a 3 csillag amit elért - oldallégzsák a fejet nem védi - gagyi kapcsolók, amik tönkremennek, letörnek, ez már most látszik - sofőr vezetés közben nem tudja a 4 ablakot kezelni.”

Tovább

Ford Puma ST-X - Ragadozó béka

by Buday Dénes

Kis termetű SUV, színe Mean Green vagy másnéven fűzöld, igen ritkán akár kék vagy piros is lehet. Bőre felül sima, hasoldala fekete alkatrészektől tagolt. A hátulján hanghatást fokozó eszköz található: mély, dörmögő, netán durrogó hangokat is gerjesztve. Elülső és hátulsó ugrólábai 225 széles papucsokat hordanak, melyeken érzésre tapadókorongok vannak. Folyamatosan és sokat eszik, cserébe hét másodperc alatt ugrik százas tempóra. Óvatosan kell vele bánni, igazi ragadozó!

Tovább

Kia Stinger GT 3,3 V6 - Mutatósan öltözve

by Buday Dénes

A 2021-es modellévre felfrissült a Kia - egyetlen – sportmodellje, a Stinger, mely az apró szépészeti beavatkozás mellett egy sor technológiai és biztonsági fejlesztést is kapott, valamint elvesztette kisebb teljesítményű motorjait. Így maradt nekünk a bitang erős V6-os, a narancssárga alapszínnel. 

Tovább

Kia Sorento 200 CRDi Kryptonite - Több, mint csábító ajánlat

by Buday Dénes

Fontos évet zárt tavaly a Kia. A legnehezebb időkben növelni tudta eladásait, elsősorban a frissen tartott modellpalettájának köszönhetően. A trendeknek megfelelően az elektromos hajtású modellek húzták az igát, közben pedig volt idejük a márka megújulásán is gondolkodni, aminek első lépése a céges logó újratervezése volt.

Tovább

BMW 430i 2021 - Vese vs. tüdő

by Buday Dénes

Mindig előszeretettel kérdezgetik ismerősök és barátok, hogy milyen autóval közlekedem a héten, mi a heti program: nagycsaládos kirándulás vagy valami rafinált hybrid, amin féltve őrzött kincsként kezeljük a gázpedált, hogy hozzuk a gyári fogyasztást? Netán valami 4wd dög, esetleg egy hajlobogtatós, kuckós kis roadster. Nos, ezúttal egyik sem, ritka vendégként egy igazi coupé érkezett hozzám a teszthétre, ami mára tényleg csupán pár gyártó kiváltsága lett. A német prémium trió mellett a Lexus vagy talán még a Polestar modellje jöhet szóba, de az ritkább, mint a piros hó.

Tovább