Garantált libabőr!

by Szélpál Imre

Július 20-tól kezdve, hat napon keresztül Jaguarok kipufogócsövétől zengett Balatonfüred. Itt állomásozott ugyanis a brit márka nemzetközi The Art of Performance túrája, melyen gyakorlatilag bárki kipróbálhatta, hogy milyen vezetni az XE, az XF, az F-Type és az F-Pace modelleket. Természetesen mi is feliratkoztunk a testvezetők sorába, most meg elmeséljük, hogy milyen volt a legnagyobb sztárral - a Jaguar F-type Coupeval- együtt töltött másfél óra.

Nehéz szavakkal leírni azt a műsort - hörgést, morajlást, ropogást, üvöltést -, amit a Jaguar F-Type S Coupe rendezett a balatonfüredi Zákonyi Ferenc utcában, amikor „elvonult”. Nem ment gyorsan, csak éppen a profi pilóta – Csörgő László, DrivingCamp oktató - játszott a gázpedállal. S annyi szent, nem volt gyalogos, biciklis és autós, ki ne fordult volna a brit sportkupé után, érzékenyebb lelkű autórajongók pedig alighanem meg is könnyezték a nem mindennapi koncertet. Szóval, maradjunk annyiban, hogy nem túl diszkrét! És ez még nem is a nyolchengeres SVR változat volt... Mindenesetre mi már - várakozás közben is - előre dörzsöltük a tenyerünket a ránk váró élmény miatt.


Hogy pontosan mi is az? A 2012-es, illetve 2013-as születésű, kétüléses Jaguar F-Type Roadster és Coupe egyaránt a legendás E-Type szellemi örököse, ám mindkettő az utolsó porcikájáig modern konstrukció: könnyűszerkezetes építésmóddal, kompresszorral támogatott háromliteres V6-os benzinmotorral, nyolcfokozatú Quickshift automata váltóval, aktív aerodinamikával és nem utolsósorban differenciálzárral. Ugyanakkor mégis a fentebb említett hangorkánért felelős aktív kipufogórendszer az F-Type egyik legfontosabb alkotóegysége. Egyszerűen nehéz elhinni, hogy a középen kivezetett, két hatalmas csőből eregetett szólamok egy hathengeres erőforrástól származnak. Sokkal mélyebb, teltebb, izgalmasabb annál, simán elhinnénk, hogy egy nagy V8-as muzsikál a hosszú gépház alatt. Gombnyomásra vagy Sport állásban különösen intenzívvé válik a hanghatás.


A nyolcfokozatú automatával összedolgozó 3 literes, kompresszoros, gombnyomásra induló V6-os erőmű nem kevésbé remekmű. 380 lóerős csúcsteljesítményét 6500-as, 460 Nm-es maximális nyomatékát pedig a 3500-tól 5000-ig tartó fordulatszám-tartományban adja le. Ebből is látszik már, hogy imád pörögni, ugyanakkor a mechanikus feltöltőnek köszönhetően alacsony fordulaton is bőséges erővel rendelkezik. Ezáltal mindössze 4,9 másodperc alatt gyorsul a 1595 kilogrammos kupé 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 275 km/h. Feltétlen említést érdemel még a vezetési üzemmód-választó és az adaptív lengéscsillapítókkal szerelt sportfutómű, melyek egyértelműen befolyásolják a sportautó viselkedését.


Na, és az F-Type formája! Nem véletlen, hogy – Balatonfüreden - a legtöbben ezzel az autóval szerettek volna menni egy kört, vagy legalább odaállni mellé egy fotó erejéig. A zseniális design Ian Callum és Matthew Beaven nevéhez fűződik, de végeredményben mindegy is, hogy ki tervezte, a lényeg, hogy ennyire jól néz ki. Végtelenül erőteljes, ugyanakkor letisztult és elegáns a megjelenése, nem kizárt, hogy néhány éven belül ugyanolyan klasszikus szépséggé érik, mint a nagy elődje, a legendás E-Type. Viszont már most is igazi nagymacska, vérbeli ragadozó, abszolút méltó vetélytársa a Porsche 911-nek.
Ehhez, s az alacsony üléspozícióhoz képest kifejezetten könnyű beszállni a kétszemélyes kabinba, ahol a vaskos sportülések nemcsak remekül tartják a testünket, hanem komfortosak is. A helykínálat szintén elfogadható, két felnőttnek bőven elég, így az F-Tpe a hétköznapok során is simán megállja a helyét. A minőség első osztályú, de a nemes anyagok és szép formák teljesen természetesek ebben a kategóriában. A műszerezettség és a felszereltség szintén rendben van, ám ebben az esetben számunkra nyilvánvalóan nem ez volt az érdemi kérdés.


Hát, igen! Alig vártuk, hogy megnyomhassuk a motorindító gombot, és végre gázt adhassunk. Aztán annak is eljött az ideje, s a Jaguar F-Type S Coupe nem okozott csalódást a Balaton-felvidéki utakon. Minden gázfröccs, minden gyorsulás, minden kanyar, vagy a visszakapcsolások a kormány mögötti fülekkel... nem kis örömet okoztak nekünk és a környezetünknek; bizony a német rendszámú, messziről hallható sportkocsit alaposan megbámulták az apró falvak lakói is. Egyértelmű azonban, hogy elképesztő dinamikájával leginkább a pilótáját örvendezteti meg az angol gép, egyenesben és kanyarban egyaránt. Nehéz elvenni a lábunkat a gázról, ha elvesszük, akkor is csak azért, hogy halljuk a két hátsó „kályhacső” durrogását, majd újra tövig nyomjuk a jobb pedált! Ráadásul lényegtelen, hogy hol áll a fordulatszám-mutató, a teljes tartományban él és virul a hajtómű, és „remegve” várja a lábunk parancsait.
Miközben Sport üzemmódban – ami a motort, a váltási időt, a kormányzást, a kipufogót és a futóművet is „beélesíti” – a mérhetetlen erő dominál, addig Comfort üzemmódban rossz minőségű aszfalton sem jön zavarba a kupé, tovább javítva a mindennapi használhatóságot. A stabilitáshoz, a magabiztos, kiszámítható kanyartulajdonságokhoz az adaptív lengéscsillapítók, a differenciálzár, továbbá a nagy sebességnél automatikusan kinyíló hátsó szárny is hozzájárul, utóbbival egyébként arcozni is lehet, hiszen gombnyomásra is „előbújik”. A nagy teljesítményű fékrendszernek nem okoz problémát a sportkocsi megzabolázása, felárért viszont karbon-kerámia egység is rendelhető.
Másfél óra tömör négykerekű gyönyör! Röviden így lehetne összefoglalni a Jaguar F-Type S Coupéval eltöltött rövid kalandot, mely korunk egyik legszebb és legsokoldalúbb sportkupéja. Apró szépséghibája csupán, hogy egy olyan korban született, amikor (szinte) nem létezik önálló angol autógyártás. Mi azonban cseppet sem bánjuk, hogy a Jaguar immár Tata tulajdon, sőt... de erről majd legközelebb!

Pin It