Lexus IS 200t F-Sport Navi Top

Nem tudom, hogy Masanari Sakae vagy Yuki Isogai közül melyikük a Predator-rajongó, de az biztos, hogy Stan Winston alkotása erősen beleégett valamelyik japán úriember tudatalattijába. Ha nem mind a kettőébe! Nézzék csak meg, a hasonlóság nyilvánvaló! 

lexusis200tfsportnavitop15Na, most... elképzelhető, hogy a Predator egy fejlett technológiát birtokló, értelmes humanoid, ellenben semmiképp nem szép. Sőt, inkább szörnyűséges, de hát milyen is lehetne egy embereket gyilkoló, idegen szörnyeteg.
A Lexus IS200t F-Sport – melyet a fentebb említett két vezető designer tervezett - viszont közel sem borzasztó vagy csúnya, bizonyos szögekből mégis egyértelmű a rokonság a „ragadozóval”. Nem én állítom egyedül, az együtt töltött egy hét alatt többen is megjegyezték ezt a tényt, nyilvánvalóan olyanok, akik látták az 1987-es sci-fi-akciófilmet. Vagy valamelyik folytatást. Talán ennek is köszönhető, hogy a Lexus formája – különösen az eleje - megosztó, nem mindenki értékeli pozitívan a hatalmas hűtőmaszk, a Nike-emblémára emlékeztető LED-es nappali fény, valamint az összetett rovarszemekre emlékeztető fényszórók együttesét.
lexusis200tfsportnavitop11Nekem speciel tetszik, egyrészt simán el tudok vonatkoztatni a filmbéli antihőstől, másrészt meg bejön, és kész! Ha feltétlenül indokolnom kéne a miértet, akkor az erőt sugárzó, régi gőzmozdonyok akadály- és hótoló lapátjára emlékeztető, orsót mintázó hűtőmaszkot, a pengeszerűen éles hátsó lámpákat, az olykor minden logikát félredobó, merész vonalait, s az apró kacsafarokban végződő csomagtér-fedelet emelném ki. És úgy az egész egyéniségét! Cseppet sem egyenarc, nem próbálja másolni a német konkurenciát, hanem egy igen erős, önálló karakter, sok-sok izgalmas részletekkel.
Természetesen a Lexus IS200t utastere legalább ennyire érdekes, méghozzá jó értelemben! A helykínálat mondjuk éppen annyira passzentos, ahogy azt már a prémium középkategóriában megszoktuk, az orrmotor-hátsókerék-meghajtás páros - 2800 milliméteres tengelytáv esetén - sem képes legyőzni a Ford Mondeót vagy a Škoda Superbet. Ráadásul a kardánalagút széles és magas, ezért hátul a középső utasnak nem túl kényelmes a Lexus IS. A többieknek viszont az, az alacsony pozíciójú, jól formázott és memóriás első-hátsó bőrülések nemcsak komfortosak, hanem szellőztethetőek is, ráadásként pedig a második üléssor háttámlái is kellően döntöttek. A felszereltség szintén minden igényt kielégít, az F-Sport Navi Top változat vásárlása esetén szükségtelen azon, hogy mire költsük pluszba. Nem akarom elkezdeni sorolni az alapfelszereltséget, sosem érnék a végére, akit érdekel, látogasson el a Lexus honlapjára. Amit érdemes hangsúlyozni, az a hiánytalan biztonsági arzenál: radaros sebességtartóval, sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel, automatikus távfénnyel, holttér-figyelővel, valamint ütközés előtti biztonsági rendszerrel (PCS) védi az életünket a japán luxus-sportlimuzin. A 15 hangszórós Mark Levinson hangrendszernek nincs ilyen feladata, ennek ellenére foggal-körömmel ragaszkodnék hozzá...
lexusis200tfsportnavitop34Eddig amúgy semmi extrát nem nyújt az IS 200t, az izgalmas dolgok csak ezután következnek. Például a középkonzol és a rajta sorakozó kezelőszervek kialakítása. A többlépcsős elrendezés ugyanis nem feltétlenül az európai ízlésvilágot tükrözi - akár a design, akár az anyagok vagy a színek tekintetében -, ahogy az egyujjas használatot biztosító érintőcsúszkás (elektrosztatikus) hőmérséklet-szabályozót is szokni kell, bár utóbbi kétségkívül jópofa. Egeret szintén nem találunk minden autóban, a Lexus IS-ben azonban ezzel lépkedhetünk a nagyképernyős infoinment rendszer menüjében. Aki egy számítógéppel boldogul, az ezzel is fog, csakhogy az érintőképernyő tagadhatatlanul modernebb és egyszerűbb megoldás. Mindezeken túl a műszerfal és az F-Sport volán zseniális, előbbi az üzemmódtól függően másképp néz ki, utóbbi meg a jó fogásával nyűgözi le a pilótát. Van még egy éjszaka nagyon mutatós analóg óra, kinyíló ajtózseb, üzemmódváltó, kormány mögül kapcsolható automata váltó, Toyota Corollából ismerős tempomat-vezérlő, fém pedálok, sok-sok bőr és precíz japán minőség. A csomagtartója is 480 literes, ám biztosan nem ez lesz a legfőbb érv az IS 200t megvásárlása során.
lexusis200tfsportnavitop08Az IS200t motorja szintén meglepő a Lexustól, legalábbis, ami a méretét és a hengerszámát illeti. Amúgy a mindössze 1998 cm3-es, négyhengeres erőforrás – a villanymotor támogatása nélkül is – a csúcstechnológiát képviseli, változó szívó- és kipufogószelep vezérlés, valamint közvetlen (D-4ST) befecskendezés jellemzi, miközben kettős megfúvású turbó tölti és nyolcfokozatú, a kormány mögötti fülekkel szerelt automata váltó kapcsolódik hozzá. Az eredmény 245 lóerő és 350 Nm (az 1650-től kezdődő 4400-ig tartó fordulatszám-tartományba, illetve a Lexustól elvárt, végtelenül kulturált és csendes működés. A dupla kipufogó és Sport üzemmód mellett is. Szinte észre sem vesszük, hogy mennyire jól gyorsul az IS200t, olyan finoman és egyenletesen teszi a dolgát a motor és a villámgyors váltó együttese, csak megy-megy és megy előre, rendületlenül. Sport üzemben kicsit lelkesítőbb az aggregát és a kipufogó muzsikája, de sosem válik igazán harsogóvá, tolakodóvá a hangjuk. Kifejezetten direkt a változó áttételű kormány, mely a 18 colos abroncsokkal és feszes hangolású – elöl kettős keresztlengőkaros, hátul multilink - futóművel jó minőségű aszfalton élvezetté teszi a hátsókerekes IS irányítását, limuzinos mértékkel mérve. Rossz utakon sincs gond a Lexus-szal, ám az érezhető, hogy az F-Sport konfigurációnál a magyar utak állapotát nem vették figyelembe. Ráadásul tankoláskor is egész barátságos arcát mutatja a Lexus IS200t, a 7 másodperces gyorsulás és a 230 km/h-s végsebesség mellé visszafogott, 7,9 literes átlagfogyasztás tárulhat, ha nem toljuk ki állandóan a szemét. Mi tartózkodtunk ettől, a Lexus nem csábított driftelésre vagy hasonló erőfitogtató mutatványokra. Inkább élveztük a csiszolt modorát, magabiztos tudását, penge megoldásait. Az F Sport Navi Top felszereltség 15.180.000 forintért vihető haza. (Az Entry belépőmodell 10.520.000 forint.)

Pin It