Amikor felnősz a feladathoz

by Szélpál Imre

Nem volt szerelem első látásra. Még másodikra sem. Az X1-es pontosan olyan autó, mint egy házastárs – lakva ismerni meg a másikat. Pedig az első sajtófotókon nagyon tetszett formája, ám tavaly ősszel, a frankfurti szalonon már közel sem voltam ilyen lelkes, amikor először találkoztunk élőben. A teszt során aztán újra a tetszik felé billentem. Nem azért, mert olyan nagy BMW rajongó lennék, hanem azért, mert egész egyszerűen remekül lehet együtt élni az új X1-el. Esetünkben a kicsit több, mint 14 millió forintért egy a mindennapokban jól használható SUV-ot kapunk (tudom a BMW szerint ez SAV), amely családi autóként is megállja a helyét.

bmwx120dxdrive02A vetélytársait felülmúló dinamika és gazdaságosság mellett, innovatív felszerelései sokasága is meghatározó szerepet játszik a BMW X1 piaci szegmensében kivívott vezető pozíciójához. Ezek között említhetők például az extrafelszerelésként rendelhető teljes-LED fényszórók, a Dinamikus csillapítás-szabályzás (Dynamic Damper Control), a BMW szélvédő-kijezője (Head-Up Display), valamint a Driving Assistant Plus rendszere.

Masszív arányai, erőteljes fellépése és dinamikus vonalvezetése biztosítanak alapvetően határozott megjelenést az új BMW X1 számára, már első pillantásra egyértelművé téve, hogy a BMW X modellek családjának legújabb tagja áll előttünk. Az újdonság magasabb elődjénél (+53 milliméter), ami jóval tágasabb utastérben és jól érzékelhetően megemelt üléspozíciókban (elöl +36, hátul +64 milliméter) mutatkozik meg. Utóbbi lényegesen kedvezőbb rálátást biztosít a forgalomra a vezető számára.
bmwx1xdrive20dcline04A térdmagasságban mérhető hátsó lábtér alapkivitelben 37, az extrafelszerelésként kínált, hosszirányban állítható hátsó üléssel pedig akár 66 milliméterrel is tágasabban alakulhat, míg az 505 literes csomagtér 85 literrel haladja meg az előd modellét. A már alapkivitelben 40:20:40 arányban osztott – s extraként állítható dőlésszögű kivitelben is rendelhető – hátsó üléstámla lehajtásával már 1550 literes raktér alakítható ki. További variációs lehetőségekkel a szintén opcióként lehajtható kivitelű első utasülés és a hosszirányban 13 centiméteres távon állítható hátsó ülés szolgálhat.
bmwx1xdrive20dcline02Az új BMW X1 utastere a márka modelljeire oly jellemző, vezetőre összpontosító cockpit és a vezetés SAV-modellek kínálta élménye, illetve a korszerű prémium hangulat kompromisszumot nem tűrő ötvözete. Az alapfelszereltség része egyebek mellett a légkondicionáló berendezés, az USB- és AUX-IN csatlakozókkal ellátott audio-berendezés, és az iDrive kezelési rendszer, amelynek 6,5 col képátlójú képernyője szabadon álló egységként illeszkedik a műszerfal formáiba. Az Advantage, Sport Line, xLine és M Sport modellváltozatok az alapkivitel stílusos alternatíváiként nyitják meg az utat a sokrétű egyéni kialakítási lehetőségek felé.
bmwx1xdrive20dclineAz xDrive intelligens összkerékhajtás szintén továbbfejlesztve kerül a BMW X1 modellekbe. E mérséklet tömegű, kompakt kialakítású és gazdaságos üzemű rendszer a pillanatnyi menethelyzetnek megfelelően elektrohidraulikus szabályzású, többtárcsás tengelykapcsolóval osztja el a motor forgatónyomatékát az első és a hátsó tengely között. A BMW X1 új generációja az intelligens connectivity-felszerelések területén is komoly fejlődést hoz. A BMW ConnectedDrive technikák kínálatának újdonsága a BMW Szélvédő-kijelzője (BMW Head-Up Display), amely a nagyobb BMW X modellekhez hasonlóan a vezető számára fontos információkat közvetlenül a szélvédőre vetítve jeleníti meg. Az új BMW X1 immár a Driving Assistant Plus összeállítással is rendelhető, benne az araszoló (Stop & Go) funkcióval kiegészített Aktív sebességszabályzással (Active Cruise Control), a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Departure Warning), a Közlekedési torlódás asszisztenssel (Traffic Jam Assistant), és a városi vészfék-funkcióval (City Braking) kiegészített Ütközésvédelmi (Collision Warning) és gyalogos-érzékelő rendszerrel (Pedestrian Warning). E fejlett technikákat a legújabb mobiltelefonos alkalmazások teszik teljessé, amelyekkel a vásárlók egyéni igényeik szerint növelhetik autójuk kényelmét, illetve bővíthetik a navigáció és az infotainment területein kínált szolgáltatásait.
bmwx120dxdrive19Esetünkben tehát rendelkezésre áll 190 dízeles lóerő, melyet a 8 sebességes váltó szabadít az országútra. Vásárolhatunk ennél erősebb kivitelt, de úgy gondolom teljesen felesleges. Nem akadt olyan forgalmi helyzet, melyhez ez a teljesítmény kevés lett volna. A felfüggesztés hangolása is magyarosan jó lett. Vagyis jó úton észre sem vesszük, míg a kátyúkat bizonyos mélységig elég jól kisimítja. Szeretjük a ma SUV-nak nevezett kategória terepjáró képességeit a sárga földig lealázni. Sok esetben ennek van is alapja, hiszen senki sem gondolhatja komolyan, hogy 3 méteres tengelytáv mellett 15 centis szabad hasmagassággal majd tökön-paszulyon átmegyünk. Mivel az X1 elég rövid és keskeny, az itt sem túl nagy hasmagasság ellenére elég jól elboldogul bizonyos terepekkel.
bmwx120dxdrive06Aki a friss szántásban szeretne száguldozni, annak ajánlom figyelmébe John Deer legújabb traktorjait, mert ilyen terepen csak ezek boldogulnak el. Amennyiben már a vásárlás előtt tisztában vagyunk azzal, hogy az elkövetkező években milyen körülmények között fogjuk majd használni az X1-et, akkor jó döntést fogunk hozni az xDrive mellett, vagy ellene. Egy földút végén lakunk, lovagolni hordjuk a gyereket egy távoli tanyára, vagy csak szeretjük biztonságosabbnak érezni télen az autónkat, akkor mindenképpen áldozzunk pénz az összkerékhajtás oltárán. Csak azért megvenni ezt az opciót, hogy aszfalton villogjunk vele teljesen felesleges. Az árlistát böngészve lemondható még az xLine csomag is, amitől tényleg baromi dögösen néz ki az autó, de a kasszánál újabb 1 millió felárat jelent. A kellemes meglepetést a navigáció alig háromszázezres ára jelentette. Ez már olyan összeg, amit érdemes az integráltsága miatt bevállalni. Az automata váltó megéri a kényelmi felárként elkért hétszázezret, viszont a fekete színért nem adnék 230.000-et. Ráadásul vissza kell utalnom évtizedes bölcsességemre, miszerint a fekete szín három autónak áll jó: a Rolls Royce-nak, a londoni taxinak és a halottas kocsinak. Egy világosabb színben pedig sokkal jobban kiadja a formáját az X1-es. Ráadásul ezzel az új formával már apunak sem kell lehajtania a fejét, ha ezzel megy az iskolába a gyerekekért. Ami biztos még, hogy az összkerék-hajtásra ne sajnáljuk a pénzt. És a nyolcsebességes Steptronic váltó is megéri a 700.000 forint felárat.
A tesztautóért köszönet a Rack Autó Kft-nek (a tesztautó az övék, a vélemény a sajátunk).

Pin It