BMW M550d - Erő, praktikum, elegancia, hatalom

by Buday Dénes

A BMW 5-ös sorozat hetedik modellgenerációja egy lélegzetelállítóan sportos, ellenállhatatlanul elegáns és magával ragadóan stílusos kombiként is jelen van a piacon. A 400 lóerős M550d sportautókat is meghazudtoló menetdinamikájával kétségtelenül a járműipar csúcsát képviseli.

Az 5-ösben minden megvan ahhoz, hogy tovább folytassa elődjei kimagasló autóipari sikertörténetét: az első hat generációjából összesen több mint 7,6 millió példány talált gazdára világszerte. A kategória egyik legerősebb dízelmotorja által hajtott tesztautónk ráadásul egyértelműen a széria egyik csúcspontját jelenti, a 600 lóerős M5-ös mellett. Elsőre ugyan a 200 lóerős különbség soknak tűnhet, s tulajdonképpen az is, azért az M550d-nek sincs oka a szégyenkezésre. A nyers gyorsulási adatokat is erről árulkodnak: míg az M5 3,4 alatt lép százas tempóra, addig kerregős barátunk kombiként 4,6 alatt teszi ugyanezt.
Hiába no, az M Performance TwinPower Turbo technológiát használó három liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres erőforrást négy összehangolt turbó lélegezteti. Így a 400 lóerős maximális teljesítménye percenkénti 4 400 főtengely-fordulattól érhető el, miközben a 760 Nm-es csúcsnyomatéka már 2 000-es fordulattól a rendelkezésünkre áll. Emellé nyolcsebességes Steptronic automataváltó és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is társul, utóbbi minden pillanatban a vezetési szituáció függvényében, optimálisan osztja el a négy kerék között az erőt. Úgyhogy nincs mit csodálkozni azon, hogy a családi kombi az M Performance modellek lélegzetelállító dinamikáját hozza, parádés gyorsulásán túl végsebességét az elektronika maximálja, méghozzá 250 km/óránál.

Kombiként tökéletes, viszont érdemes mindent rögzíteni a rakterében, a 4,6 másodperces gyorsítás és a kemény fékjei ugyanis könnyedén átalakítják a rendet

Mindez meg is látszik rajta: ahogy az M Performace modellek esetében általában, az M550d karosszériája is hűen tükrözi a nagyteljesítményű kiadások lendületes menetteljesítményét. Optikailag elsősorban a nagyobb légbeömlők a mérvadók, melyeket az óriási vesékhez és tükörházakhoz hasonlóan Cerium-szürke berakás díszíti. Ugyanakkor az M aerodinamikai csomag, a döbbenetes tapadást biztosító, 10 milliméteres ültetést kínáló sport futómű, az aktív hátsókerék-kormányzás és az eltérő méretű gumiabroncsokkal felszerelt, 20 colos Individual könnyűfém keréktárcsa-garnitúra is a négyturbós dízel sportos kvalitásait hirdeti. A kék pofákkal felvértezett M sport fékrendszer szépen adagolható, ám ha kell, brutálisan megállásra kényszerítheti az autó több mint két tonnás tömegét.

Gyönyörű a környezet. Szépek és kényelmesek az ülések, fűtenek és szellőztetnek, ha pedig kell, egy röpke hátmasszázst is kínálnak. A Bowers & Wilkins hifi elképesztő hangzása már szóra sem érdemes…

Eközben az ajtók leheletfinoman nyílnak, vagyis a precíz illesztések mellett a hangokra is figyeltek a mérnökök. S ha valakinek eddig nem lenne tiszta, hogy mivel is van dolgunk, az ajtóküszöb felirata tovább nyomatékosítja azt. Zárásuk pedig „automatikusan” történik, szervomotorok illesztik tökéletesen a helyükre azokat. Apropó: slusszkulcs! Mármint, ha ezt a tárgyat lehet egyáltalán még így nevezni. Egyébként Display kulcs néven kereshetjük az extra listán, s cseppet sem hagyományos megoldásokat takar: többek között aprócska kijelzőjén keresztül irányíthatjuk a parkolást a kocsi mellett állva, de megmutatja nekünk, hogy mennyi üzemanyag van a tankban, vagy bezártuk-e az ajtókat és ablakokat, valamint az állóhelyzeti fűtés is innen szabályozható.

Fogyasztása sem vészes, sőt, ha kell spórolni is tud: 8,9-10,6 literes átlag között mértünk különböző használat mellett

Az otthonos utastérben vaskos, de finom tapintású fűthető M stílusú bőr sportkormány, illetve az opcionális felszereltség részeként majd 1,3 millió forintot kóstáló Merino névre keresztelt bőrkárpittal ellátott sportülések teremtik meg a M modellekre jellemző, egyedi, sportautós hangulatot. Ettől függetlenül nagyon kényelmesek, jobbat kívánni sem tudnánk, a kiváló oldaltartás mellett a combokat is kellemesen alátámasztják. Ha pedig mégis fáradtak lennénk egy kicsit, akkor aktív ülésszellőztetés vagy masszázsfunkció is kényeztethet bennünket (az első üléseken). Szóval, minden a luxusról szól, a gombok kerámia-foglalatot kaptak, emellett finomcsiszolású alumínium díszítőelemek, antracit tetőkárpit és velúr szőnyegek fokozzák a fényűző atmoszférát. A műszerfal formavilágába tökéletesen beleillő sík központi kijelző pedig gesztusvezérléssel is működik.

Hátul is perfekt a hangulat: ülésfűtés, négyzónás klíma, hatalmas üvegtető és unaloműző, két különböző módon használható szórakoztató egység áll az utasok rendelkezésére

A hátsó sorban sem kisebb a komfort, itt is van ülésfűtés, valamint a négyzónás klíma is hozzájárul az utasok jómódjához. Hosszabb utazások során pedig két darab 10 colos monitorral és egy Blu-Ray lejátszóval rendelkező berendezés szórakoztatja őket, mindemellett televíziós műsorok nézésére, játékkonzolok és más egységek csatlakozására is lehetőséget nyújt.

A 400 lóerős hathengeres erőforrás szépen muzsikál, hatalmas 760 Nm csúcsnyomatékát 2000-es fordulaton produkálja. Látványos a két merevítő rúd a motor körül

Kombi modell esetén fontos megemlíteni, hogy a csomagtér-térfogata alapesetben 570 literes, amely a hátsó üléstámla 40/20/40 arányban ledöntésével egészen 1 700 literig bővíthető. Természetesen nem is lenne BMW, ha a hátsó ablak nem nyílna külön - az amúgy teljesen elektromosan, kéz nélküli nyitást és zárást is kínáló csomagtérajtón. A raktérben elhelyezett poggyászok elrendezését és rögzítését ötletes hálók és rögzítési pontok segítik, a kiegészítő felszerelések pedig a poggyásztér síkja alatt kialakított külön mélyedésekben kaptak helyet, melynek fedelét gázrugó tartja a helyén, míg mi vígan pakolászunk.

Elöl 245/35, hátul 275/30 Michelin Pilot Super Sport gumikon fut a családi kombu, a választás nem véletlen: a tökéletes menetdinamika volt a cél!

Sokszor hangzik el a sportautó szó a M550d esetében, hiszen teljesítménye és felszereltsége is erre utal. Persze ez azért némiképp túlzás, viszont az egyértelmű, hogy mindent profin csinál, s jóval, de jóval az átlag felett teljesít. Családi kombiként már-már ijesztő menetdinamikát képvisel, miközben általában egyetlen utas, hozzátartozó sem kíváncsi a remek futóművére – legalábbis hajtűkanyarban. Otthonos kényelméért, kiváló minőségéért azonban mindenki odavan, nem is beszélve atombiztos magabiztosságról, amit menet közben képvisel.

Súlyából 53% jut az első tengelyekre, hátulja a négykerék kormányzásnak köszönhetően igencsak mozgékony a méretéhez képest

Az ára ebben az osztályban már csak másodlagosak tényező, elég csak megemlíteni a 26,9 milliós alapárat, melyhez azért meglehetősen korrekt alapfelszereltség jár. Ennek ellenére könnyen elszállhatunk az árcédulán szereplő összeggel: elég csak lapozgatni az extrafelszereltséget tartalmazó oldalakat. Ahogy a tesztautó is mutatja, könnyen belevarázsolhatunk 13 milliót pluszba, ezáltal a dízel M modell – és a vele járó erő és hatalom - 39,5 millióért lehet a miénk.

Pin It