Toyota RAV4 Hybrid Selection - Elkötelezett

by Buday Dénes

Értelmes, okos megoldásaival nyer teret magának a piacon a RAV4 ötödik generációja. 1994-es bemutatása óta a gyártási darabszám átlépte a kilencmilliót és már az első generációval megalapozták a hybrid modell sikerét.

1997-ben járunk Amerikában, midőn a szigorú környezetvédelmi normáknak megfelelve a Toyota beindítja a tisztán elektromos és tölthető, vagyis plug-in modellek forgalmazását az Egyesült Államokban. Azóta lényegében az akkor beindított folyamatokra építkezve, 22 évnyi folyamatos fejlesztésekkel jutottunk el napjainkhoz, amikor egy nagyon hatékony öntöltő hybrid modellel furikázhatunk, aminek vezetése és mindennapi használata is élmény, méltó elődeihez és ahhoz az imázshoz, amit a SUV-szegmens megteremtésével elért.
Az új RAV4 a Toyota globális platformjára épül, formavilága pedig az eddigi cukiság helyett keményebb, határozottabb hangnemre váltott. Első pillantásra kemény terepjárót sejthetünk a vagányra formázott arc mögött. Természetesen a 10 mm-rel szélesebb kiállás, a nagyobb hasmagasság is sokat számít, de mindenki tudja, ha kék színek pompáznak a márkaemblémában, akkor bizony elektromos meghajtással támogatott erőforrás lakozik a kereken 4,6 méteres hosszúságú testében. Az ötödik nemzedék 4600 mm-es hosszúsága alig különbözik a most kifutó változatétól. Ugyanakkor csökkent az első és a hátsó túlnyúlás, a tengelytávolság pedig 30 mm-rel nőtt, így az utastér tágasabbá vált. A csomagtér is nagyobb lett, sőt a ledönthető hátsó üléseknek, a két szinten rögzíthető padlónak és az oldalt elhelyezett hálóknak köszönhetően még praktikusabban kihasználható.

A dizájn valódi terepjárós, a Selection felszereltség még látványosabbá teszi, de a fényes fekete alkatrészek gyorsan piszkolódnak

Tesztautónk elsőkerék hajtású, ami rögtön városi crossoveré teszi, emellett látványos felszereltséget is tudhat magáénak, ami máris kizárja a terepezési lehetőségeket. A Selection felszereltség legfontosabb kelléke a fekete tető, ami tényleg érdekessé teszi RAV modellünket, ehhez jönnek még a lakkfekete részletek, úgy, mint a tükörborítás vagy a sérülékenyebb részek: a hátsó diffúzor és a lökhárítók betétei, a sárvédő-ív, valamint a küszöbök. Fényesfekete felületei nem csak a karcra, de átlagos utcai koszra is érzékenyek, akkor szép és látványos, ha tisztán tartjuk, de akkor nagyon. Így picit beskatulyázva, marad, amiért él, takarékosan, megbízhatóan közlekedni az aszfalt elhagyása nélkül.

Idegenként hatnak a krómozott kipufogóvégek, a csomagtérajtó érintés nélkül, elektromosan nyílik, a tér mögötte 1690 literig bővíthető

A megújult Atkinson ciklusú, 2,5 literes négyhengeres erőforráshoz a hibridrendszer második generációja csatlakozik, elektronikusan vezérelt, kompakt méretre zsugorított, megújult fokozatmentes automata váltóval. A környezetbarát hibrid rendszer nem csak csekély üzemanyag-fogyasztást, emissziót és zajszintet kínál, hanem magasabb teljesítményt és élénkebb gázreakciót is garantál. Ez mit jelent a mindennapok során? Városban használva rendkívül csendes a motor, ami, ha kell, nagyon is dinamikus, ehhez foghatóan remek öt liter körüli átlagfogyasztás. Maga az erőforrás 179 lóerővel „rendelkezik”, hozzá csatlakozik a mágneses, váltóáramú szinkron villanymotor - a maga 48 kW teljesítményével -, ez pedig 219 összesített rendszerlóerőt jelent. A rendszer legnagyobb nyomatéka 221 Nm, amit 3600/perc fordulattól bocsát rendelkezésünkre, ez egészen 5200/perc fordulatig jól is áll neki, viszont felette zavaróan hangossá válik a motor. Ez ritkán fordul elő, kevés kilométert tehetünk meg tisztán elektromosan, de a benzinmotor munkásságát csak vájtfülűek veszik észre. Csendben teszi a dolgát, és ez nem jelenti azt, hogy oda kellene figyelnünk, mint a régebbi hibrideknél, hogy ne pörgessük túl, itt az új vezérlésnek köszönhetően egyszerűen csak használjuk, ő meg mintha ott sem lenne. Arra azért figyeltek a mérnökök, hogy a rendszer mindig tartalékol annyi energiát, hogy álló helyzetből dinamikusan megindulhatunk tisztán, benzinmotor beavatkozása nélkül, ez helyzettől függően akár 60 km/órás sebességig is fennállhat.

Komor fekete a belső tér, az üléseken és a műszerfalon viszont kék díszöltések tűnnek fel. A vaskos kormány jó fogású, az ülések elektromos deréktámasszal vannak ellátva, nagyon kényelmesek

Kilépve a városi forgatagból rögtön érezni, hogy a dinamikával nincs gond, de továbbra is kellemes társ a RAV4, a közvetlen kormányzás és gázreakció kiváló vezethetőséget biztosit. Bent a magas ülésből adódóan jó kilátással és abszolút kényelmes pozícióból irányíthatunk. Emellett a remek futóműve és a csekély gördülési zaj is komfortossá teszi utunkat, mosolyogva szállunk ki hosszabb út során, ha esetleg végig tudjuk ülni az 5,7 literes átlagfogyasztásból adódó majd 900 kilométeres hatótávot.

Finoman és hatékonyan működik az e-CVT-nek hívott váltója, van lehetőség menetmódokat állítani

Mindenesetre a kényelem mellett az anyagminőségre sem lehet panaszunk, érezni, hogy nagy hangsúlyt kapott a prémiumhangulat megteremtése. Éppen ezért furcsálljuk, hogy találtunk kimondottan kopogós műanyagokat az utastérben, de ez leginkább a tároló helyekre értendő. Például az amúgy sem nagy kesztyűtartó béleletlen, ugyanúgy a könyöklő alatti doboz vagy az ajtóban kialakított rakodók. Cserébe minőségiek a kapcsolók, a tekerőkapcsolók gumírozott felületei tetszetősek, a vaskos, fűthető kormány bőrborítása is frappáns. A bőrhatású szövetülések elektromos deréktámasszal is rendelkeznek, melyek a kék varrással együtt a Selection felszereltég részét képezik, csakúgy, mint a LED-es belső világitás, vezeték nélküli telefontöltő és a fekete tetőkárpit, ami miatt elég komor a hangulat a belső térben. Az 580 literes csomagtérben is találtunk kérdéses megoldásokat, nem találtunk fogantyút a roló használatához, valamint a padló szélein található műanyag minősége több mint kétséges, könnyen karcolódik és látványra sem valami tetszetős. Az ülések lehajtásával tovább bővíthető a csomagtér, amihez elektromos, érintés nélkül nyíló ajtón keresztül juthatunk és majdnem sík padlót kapunk. A második sor kifogástalan, kiemelt figyelemben részesülnek az itt ülők. A nagyra nyíló hátsó ajtók mögött tágas, kényelmes lábtérrel van dolgunk, az ülések komfortja is megfelelő, a hátsó kartámaszok szélesek és két pohártartónak adnak helyet. A hátsó zónához külön légbeömlők tartoznak és mindenfajta töltési lehetőségeket is kínálnak.

A LED-es fényszórók alapáron járnak hozzá, ugyanúgy, mint az ütközést megelőző biztonsági rendszer - gyalogos-felismeréssel kiegészítve

Az ötcsillagos törésteszt sem véletlen, nagyszerű a RAV4 ütközésvédelme. Emellett számos szériatartozékként adott vezetéstámogató technológia kapott helyet a fedélzeten, például alapáron szerelték fel automatikus fékasszisztenssel, amely párosítható gyalogosészleléssel is, a sávelhagyást, a jelzőtábla felismerést, holttérfigyelő rendszert, hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetéssel és az adaptív tempomatot is kínálja. Hatékony, gazdaságos hibrid rendszerével szegmens etalonja továbbra is a RAV4, amit szépen kiegészített kényelmével, tágas belső terével, kulturált működésével. Lesz dolguk a gyári szakembereknek az első frissítés alkalmával, de ez leginkább a néhol sajátos anyagfelhasználás minőségének javítását célozhatja, hiszen kívánni se lehet ennél jobban használható autót ilyen erényekkel. Tesztautónk alapára Selection felszereltséggel 12 millió forintos határon bukdácsol, amihez még JBL hifi rendszert és üvegtetőt igényelhetünk.

Pin It