Mercedes-Benz GLB 35 AMG 4MATIC SUV Tourer - A bakancs, „aki” sportcipő szeretett volna lenni

by Mészáros Gergely

Tudom, ízlések és pofonok különbözőek, de azt azért nehezen hiszem el, hogy valaki a szépsége miatt választja a Mercedes-Benz GLB-t. Persze, az AMG változatnak van vonzó oldala, nem is kevés.

Szép, nem szép, a Mercedes-Benz GLB 35 AMG 4MATIC SUV Tourer megy, mint a golyó. Pedig ránézésre, úgy Steven Segal-módra, abszolút „tudományosan”, körülbelül 1-es légellenállása lehet a meredek szélvédőjű csillagos szabadidő-autónak, de ez „őt”, illetve a motorját egy cseppet sem izgatja. A gyári adatok szerint 5,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s habár ezt nem mértük le stopperórával a rossz időjárási körülmények és útviszonyok miatt, mind a robbanékonysága, mind az orgánuma igazán meggyőző volt. Eszméletlen jól szólt a kipufogó! Hiába, egy AMG V8-astól ez a minimum. Ja, csakhogy a GLB 35 AMG 4MATIC SUV Tourer gépházteteje alatt mindössze egy 2 literes, négyhengeres erőforrás dolgozik, 306 lóerős csúcsteljesítménnyel és 400 Nm-es csúcsnyomatékkal. Ám a jó fogású, vaskos, némiképp szögletesített kormányt markolva, illetve a fém gázpedált taposva ennél jóval többet mondanánk be elsőre, nemcsak lóerőre, de hengerszámra is. Talán az AMG SPEEDSHIFT DCT 8G sebességváltónak, talán az AMG Performance 4MATIC összkerék-hajtásnak köszönhető, hogy a 19 colos, sokküllős, feketére fényezett AMG felniken feszülő, alacsony oldalfalú Continental abroncsok úgy harapnak az aszfaltba, hogy ihajjjj! Jó, ez nem valami pontos fizikai mértékegység vagy meghatározás, viszont ügyesen leírja azt a meglepetéssel teli lelkesedést, amit a négykerekű hasáb gyorsulása kiváltott belőlünk. Szóval, leszögezhetjük újra, hogy a GLB 35 AMG 4MATIC SUV Tourer megy, mint a golyó. Nem 0-tól 100 km/h-ig, hanem jóval tovább, mindenféle megakadás vagy erőlködés nélkül, egészen olyan tempóig, mely kizárólag a korlátozás nélküli német autobahnon megengedett. Nyilván ezt csak mesélték nekünk, mi, szabálykövető állampolgárként természetesen nem próbáltuk, de simán elhisszük. Ami még ennél is meglepőbb, hogy a száguldó téglatest milyen jól veszi a kanyarokat, rendkívül magabiztos, stabil, szinte rezzenéstelen. Ugyanakkor még a vacak magyar utakon sem kényelmetlen, a Mercedes tényleg nagy ebben. Egyébként a GLB 35 AMG 4MATIC SUV Tourer alatt opcionális AMG RIDE Control futómű simította el az úthibákat, az elektronikus vezérlésű csillapítás mind a négy keréknél külön-külön történik, a vezetési stílushoz, az úthoz és a beállításokhoz igazodva. Ha tehetném, akkor minden kocsiban kötelezővé tenném. Ellenben a szintén nagy teljesítményű AMG fékrendszert szoknom kellett, kibírtam volna egy kicsit több fékerőt, nem úgy a kollégám, aki teljesen okésnak találta.
mercedesbenzglb35amg4maticsuvtourer20Különben őt szőröstül-bőröstül megvette az AMG kiadású GLB, úgy a menettulajdonságai, ahogy a belseje és külseje is, cakk-pakk. Mondjuk, az utasterére valóban nehéz rosszat mondani, speciel nekem nem kéne a kontrasztos, fekete-fehér bőrkárpit, de az eleganciáját, kényelmét én sem kérdőjelezem meg. Jól néz ki az egész, különösen a kerek, jellegzetes szellőzőnyílások, az ajtópanelen „megbújó” ülésállítás és a középkonzoli klímavezérlő gombjai. A különálló, extra hosszú tabletre emlékeztető MBUX multimédiás rendszerrel kombinált digitális műszerfalnál viszont biztos tudnak jobbat a lakberendezők, ez így túl egyszerű. Persze, nagyon sokat tud, az AMG menüvel például a motoradatokat, a gyorsulásmérőt, a Race Timert is lehívhatjuk, az opcionális AMG TRACK PACE funkcióval pedig még az ideális ívet is tanulmányozhatjuk vele.
mercedesbenzglb35amg4maticsuvtourer18Az MBUX látványos grafikája mellé minőségi anyagok, komfortos sportülések járnak, és sok-sok hely az első és a második sorban. De a GLB 35 AMG 4MATIC SUV Tourer nem elégszik meg ennyivel, mert a csomagtartóból bármikor könnyedén elővarázsolható két további ülés, ezzel is fokozva a szabadidő-autó praktikumát, sokoldalúságát. Ilyenkor csomagból kevesebb fér be, de csodát tenni a Mercedes-Benz sem tud. Legalábbis ezen a téren, mert a motorhang és a menetdinamika terén azért varázsolt rendesen. Ja, két üléssel 1805 literes a poggyásztér. Amúgy, kit érdekel, nem IFA ez! Ahogy a fogyasztás sem mérvadó, erősen lábfüggő, esetleg az üzemmód-választóval választhatunk szelídebb beállításokat is a durván intenzív Supersport helyett.
mercedesbenzglb35amg4maticsuvtourer11Különben a két leghátsó férőhely az oka, hogy a Mercedes-Benz GLB 45 AMG 4MATIC SUV TOURER formája olyan, amilyen. Szemből nagyon rendben van, az AMG-specifikus hűtőrács, a hatalmas légbeömlőkkel tagolt lökhárító kellően agresszív megjelenést kölcsönöz neki. Oldalról viszont túl meredek a szélvédője – ami alighanem GLK örökség -, hátrébb meg látszik, hogy a tervezők senkit nem akartak lefejezni. Kellett a fejtér. Mindenestre az AMG kiegészítőknek hála, ég és föld a különbség a normál verzióhoz képest, s nem annak a javára. Feltétlen említést érdemel még, hogy a felszereltség minden igényt kielégít, csupán a pénztárcánktól függ, hogy lesz-e benne nappabőrrel burkolt multifunkciós kormány, ARTICO műbőr s így tovább.
mercedesbenzglb35amg4maticsuvtourer09Most már befejezem, nem húzom tovább, amúgy is csak egyetlen kérdésem maradt. Mi ez a név? Mercedes-Benz GLB 35 AMG 4MATIC SUV Tourer?! Ez kész botrány! Na, ennyit a SUV-ról, amely sokkal inkább AMG!


Premier Barrel Benriach 8 years kerámia palackban 0,7L 46%

benriachpremierbarell8aged04Semmit sem adunk hozzá, és semmit sem veszünk el belőle. Ezzel a „whisky-filozófiával”, csalogatja magához Douglas Laing hosszú évtizedek óta a nemes ital szerelmeseit. Ennek jegyében jó ideje nemes és dicső ízeket hívnak életre az érlelőhordókból, és párlataik zamatában érezhető a minőség iránti töretlen elkötelezettség.
benriachpremierbarell8agedA vállalat alapítója, Fred Douglas Laing mindig kapható volt arra, hogy megízleljen pár kortyot a jobbnál jobb scotchokból. Úgyhogy a sikeréhes whiskylovag belecsapott a lecsóba! A Királyi Légierőnél (Royal Air Force) letelt második világháborús szolgálata után amerikai barátjával létrehozott egy nyerő márkanevet (kezdetben a King of Scots-ot), és első lépésként vásárolt néhány érlelő hordót. Douglas Laing jó érzékkel menedzselte az üzletet, egyre kiugróbb eladásokat ért el, így kicsivel később már Skócia legrangosabb lepárlóival köthetett szerződéseket (sokukkal a vállalat a mai napig együttműködik). Az alapító leleményességét jól jellemzi, hogy önképzéssel sajátította el a whisky keverés tudományát, és a sikerekből-kudarcokból egyaránt tanulva alakított ki egészen izgalmas aromakaraktereket, amelyek megreformálták a skót szeszipart.
benriachpremierbarell8aged02A BenRiach szeszfőzdéket John Duff alapította, méghozzá 1898-ban, a Longmorn szeszfőzde közelében, amely ugyancsak Duff tulajdonában volt. A lepárlóüzemhez egy saját vasút iscsatlakozott, a Puggy nevű gőzmozdonnyal, így gondtalanul folyhatott a szén, árpa, tőzeg és hordók szállítása. 1900-ban mégis abbahagyta a szeszfőzde a termelést, mivel Pattison, a skót whisky egyik legfontosabb vásárlója csődje ment. 1965-ig nem is állítottak elő párlatot, amikor is a Glenlivet Distillers Ltd. újból megnyitotta az üzemet. 1978-ban aztán a szeszfőzde tulajdonosokat váltott, ezúttal a Seagrams lett a birtokos. 2001-ben pedig a Pernod Ricard részévé tették, és a BenRiach szeszfőzde végre újból megkezdte a működését, igaz évente mindössze három hónapban. 2004-ben a szeszfőzdéket egy független konzorcium, a BenRiach Distillery Company Limited vásárolta meg. Szakértelmüket alátámasztja, hogy 8 éves párlatuk bekerült a Douglas Laing Premier Barrel válogatásba, melyben 400 palack keresi boldog tulajdonosát – világszerte.