Mercedes-Benz GLB 180d - A kisebbik kocka

by Buday Dénes

A B-osztály is megkapta a „maga” terepjáróját, a GLB robosztus felépítése jól illik a Mercedes kínálatába. A tágas, terepjárásra is hajlamos családi mindenest a leggyengébb dízelmotorral, fronthajtással, hét személyes verzióban tettük próbára.

A Mercedes a GLB tesztautóval egyszerűbb családi kocsi vásárlására ösztönöz. Meglehetősen ritka a csillagos márkától, hogy a kipróbálásra kapott modell már első ránézésre is nagyon „egyszerű” vagy szebben fogalmazva hétköznapi. Pedig a Polár-fehér fényezés nem is alapszín – mert csak a fekete az –, de csupán ebből a csekély 92 ezer forintos felárú opcióból, illetve az 50 ezer forintos műbőrkárpitozásból áll a GLB-nk extralistája. Ám, hogy ez a fenti mondat ne legyen teljesen igaz, még egy minimalista Style csomag is felkerült rá, mivel a harmadik üléssorhoz kötelező opció. Utóbbi plusz 330 ezer forintnyi kiadást jelent, míg a Style-csomag 770 ezret, és ha már a kötelező felszereléseknél tartunk, akkor mindenképp említést érdemel a jelen esetben fekete, Artico műbőr-kárpitozás. Azt is muszáj megvenni, kész! Szóval, ha hétszemélyes verzióban gondolkodunk, akkor a GLB ebben a formában lenne alap, plusz a korábban már emlegetett, szép fehér szín. Szerintünk ennyi jár, ha már a hatalmas műszerfal viszonylag apró, 7–7 colos monitorjai viccesen néznek ki. Ugyanakkor alapáron tolatókamerával örvendeztet meg minket, ráadásul az autó minősége is pont olyan tökéletes, mint egy agyonextrázott változaté. Talán ez a GLB egyik legnagyobb erénye, abszolút nem érinti hátrányosan a tesztautót a súlyos forintokat számláló extrák hiánya, egyszerűen egy kényelmes, jól használható, lényegre törő családi autó. Kifinomultság működése lenyűgözi a sofőrt és az utasait egyaránt. Amúgy a Style-csomag keveset tesz hozzá a külső látványhoz , mindössze egy alumínium tetősínpárt, az alapváltozattól eltérő rajzolatú, 17 colos felniket és LED-es fényszórókat kapunk vele. Belül azért akad egy érdekesebb tétel is, mely a csomag része: a multifunkciós kormánykerék mindenképp lényeges, mert róla állíthatók a kijelzők információi, nem mellesleg bőrborítású.

A GLB 2829 milliméteres tengelytávja tíz centiméterrel hosszabb, mint az új B-osztályé. Ez a funkcióközpontú utastér-kialakítással együtt bőséges helykínálatot eredményez.

A szögletes dizájn ugyan nagyobbnak mutatja, mint valójában, de azért a 4,6 méteres hosszával és 1,6 méteres magasságával is nagyvonalú belső térrel kényeztet, s a csomagtartó mérete is nagyon rendben van. A raktér 1,8 köbméteres maximális kapacitása az eggyel magasabb kategóriába sorolt autóknak is becsületére válna. A GLB-t öt üléssel használva is 570 liternyi helyet biztosít a bőröndöknek és egyéb cuccoknak, ráadásul a második üléssort hosszirányú mozgatásával is bővíthető – mintegy 190 literrel.

Direkt szögletesebb a formája, hiszen a GLB-t alapból hétszemélyesnek álmodták meg a német tervezők. A mexikói Aguascalientesben található üzemben gyártják.

A tengelytáv pontosan 2829 milliméteres, azaz tíz centiméterrel hosszabb, mint az alapokat adó B-osztályé, ennek eredményeként a második és harmadik üléssor is egészen jól kihasználható. Azonban azt előre leszögezi a Mercedes, hogy a leghátra beülők legfeljebb 1,7 méter magas személyek lehetnek. A lábtér a sínen állítható második sor pozíciójától függ, a kisebbekre gondolva pedig ISOFIX csatlakozási pontokat is találunk a külön-külön mozgó, a csomagtér síkjába süllyeszthető ülésekben. Persze az olyan apró kényelmi funkciókról sem feledkeztek meg, mint az ülések közötti két pohártartó, vagy a két, gumírozott belső borítású tárolórekesz és egy-egy USB csatlakozó.

A kisebb 7 colos kijelzők csak látványra igényelnek némi megszokást, minőségben viszont a nagyobbak szintjét hozzák: tűéles képpel és tökéletes grafikákkal informálják az utasokat.

A 116 lóerőt és 280 Nm-t mozgósító alap dízelmotor ugyancsak meglepően korrekt felhasználást tesz lehetővé, persze ebben szerepe van a „csodaváltónak” is. A nyolcfokozatú, duplakuplungos automata hihetetlenül jól illik az erőforrás karakterisztikájához, mely egészen alacsony, 1300-as fordulattól a sofőr rendelkezésére bocsájtja a maximális nyomatékát. Viszont a kétliteres, keresztbe beépített négyhengeres turbódízel leggyengébb változatához nem elérhető a négykerékhajtás, vagyis a Mercedes 4matic rendszer. Az csupán az egy kategóriával „feljebb lévő”, 150 vagy 190 lóerős dízelhez rendelhető. Egyébként az alap dízellel sincs semmi szégyenkezni valónk, elképesztően remek fogyasztással óvja a pénztárcánk, kemény, kerregős járása pedig csak hidegen hallható pár percig, utána kulturáltan, felesleges vibrációtól mentesen, zavaró hanghatások nélkül működik. Kiemelkedő gyorsulásra persze nem érdemes számítani, a családbarát felhasználás melletti, 11 másodperc körüli érték is remek teljesítmény. Turbólyuknak nyoma sincs, s miként azt már fentebb írtam, a fogyasztása remek. A majd ezer kilométeres tesztút teljes átlaga kereken 6,1 literes lett, a városi és az autópálya használat hét literes átlaga „rontja” az országutak használata során elért 4,7 literes értékét.

Vállalható a harmadik üléssor: pohártartók és USB töltők is járnak hozzá, de ami talán fontosabb, Isofix rögzítési pontokkal is ellátták „őket”.

A kormányzása szintén jól eltalált, 2,83 méteres tengelytávját és külső méreteit meghazudtolóan jól manőverezhető, közvetlen áttételezésével könnyedén mozog mindenhol. Fékjeivel ugyanilyen elégedettek lehetünk, jól adagolhatók még akkor is, ha teljes a létszám a fedélzeten, ilyenkor is kellően hatásos fékerőre számíthatunk. Az 1,7 tonnás GLB esetében az alapfelszereltség nem tartalmazza a csúcs-asszisztenseket, de a szerényebb kivitelben is van tempomat és vészfékező, valamint sávtartó asszisztens.

A GLB elöl McPherson, hátul pedig többlengőkaros futóművel rendelkezik, kormányzása és fékjei is teljesen rendben vannak.

A GLB egy praktikus, hétüléses SUV, mely csillaggal az elején sem okoz csalódást: a márkára jellemző minőséggel, részletekkel, korrekt hajtáslánccal csábítja el a szívünk. Egyedül az izzasztó műbőr kárpitozást és a nagy „tokba” beágyazott kis műszerfali kijelzőket cserélnénk le, amúgy nagyon rendben van a GLB, melynek megvásárlása esetén vezetéstechnikai tréning és 4 év/120 ezer kilométeres garancia is jár nekünk, valamint - erre az időre - ingyenes karbantartással is számolhatunk. Kezdő ára ennek megfelelően 13,5 millió forinttól indul a legkisebb dízellel szerelve, melyhez a pár apróságon kívül, a harmadik üléssor és a kötelezően hozzárendelt Style-csomag társul komolyabb tételként, így szolidan extrázott tesztautónk ára megáll 15 millió alatt.

Pin It