Mercedes-Benz S350d 4M 2021 - Most ettől kéne hasra esnem?!

by Mészáros Gergely

Hát, ami azt illeti, már csak az árától is illene. Mármint hasra esni. A fekete tesztautó árcéduláján ugyanis 39.076.170 forintos összeg szerepel, pedig a szóban forgó példány – néhány extrától eltekintve - majdhogynem egy alapmodell. Másrészt pedig az is tény, hogy sokak számára itt, azaz az S-osztálynál kezdődik az AUTÓ, minden más szimpla helyváltoztatási eszköz.

39.076.170 forint. Számomra felfoghatatlanul nagy összeg. Mármint azt nyilván tudom, hogy 38.000.000 és 40.000.000 forint közé esik, de birtokolni... az nagyon más. Vehetnék belőle egy egész utcát vagy falut Borsodban. De minek?! Inkább elmennék egy világkörüli útra, arra bőven elég lenne, mert egy csomó helyre úgysem vágyom, azok meg kimaradhatnának. Hogy autóra költsem?! Azt hiszem, nagyon nem én vagyok az S-osztály célközönsége. De gondolom, nem is azok, akiknek éppen van 40 milliója, üzemanyagra viszont már nem futná...
Mindenesetre kicsit furcsa, hogy úgy kell ítélkeznem az öt méternyi, tömény, guruló luxus felett, hogy nagyon nem „érem fel”. Ráadásul az autóipar egyik koronázatlan királyáról van szó, melynek történetét nemcsak technológiai innovációk sora kísérte végig, hanem számtalan siker és legenda fűződik a nevéhez, nem is beszélve milliónyi rajongójáról... Szóval, a gépátvétel és az első pillanatok megilletődve telnek, (még akkor is, ha ez nem egy FIAT 500-as, amely az örök szerelmem).
Naná, hogy fekete a tesztautó, hogy nézne már ki egy Mercedes-Benz S-osztály pirosban vagy türkiszkékben?! Alighanem Stuttgartból utána is nyúlnának a felelősnek, aki felvett egy ilyen rendelést, ahelyett, hogy elküldte volna az ízlésficamos vevőt melegebb éghajlatra, esetleg a Mansoryhoz. Egyébként a színpalettán nem is szerepelnek ilyen feltűnő árnyakatok, talán a smaragdzöld és a rubellite metálfényezések a legkirívóbbak a többségében sötét tónusok közül. A lényeg viszont az, hogy a csupa-csupa fekete csillagos limuzinhoz szokott, 73 éves Hans bácsi tuti nem fog infarktust kapni az AMG Line csomagos tesztautónk láttán. Utóbbi meg azt jelenti, hogy a stuttgarti szedánunk sötétített hővédő üvegezést, elegáns króm dekorelemeket és megerősített fékrendszert kapott. Különben a fekete tényleg slankít. Hihetetlen hatásosan tünteti el az S-osztály méreteit, ember legyen a talpán, aki elsőre blikkre megmondja, hogy 5179 milliméter hosszú, 2109 milliméter széles (tükröket is beleszámítva) és 1503 milliméter magas ez a Mercedes. Amihez persze a rendkívül áramvonalas dizájn is hozzájárul. Mindenestre ma senki sem „csúfolná” Bálnának az S-osztály aktuális generációját. Ugyanakkor a fekete nem egyszerűen karcsúsít, hanem a formákat is ügyesen elrejti, még jó, hogy jutott némi króm is a karosszériára. Az impozáns hűtőmaszkot „bekerítő” keskeny fényszórók ugyancsak a többségben lévő lemezfelületek masszívságát hangsúlyozzák. Minden porcikája Mercedes-Benz, a legnagyobb csillagos limuzin, leszámítva a hosszú tengelytávú kivitelt.
mercedesbenzs350d 2021wOtt tartottam, hogy megilletődve közelítek az S-osztály felé, a kilincs pedig finoman, szinte incselkedve kiemelkedik a kasztniból, s belesimul a tenyerembe, mintha tudná, hogy most az enyém. Igaza van, a zsebemben lapul a „kulcs”, ideig-óráig most én „játszhatom” vele. Előre szállok, mivel nincs saját sofőröm, a méretes ajtó mögött világos macchiato bézs bőrkárpitozás fogad, kontrasztosan fekete, valamint fényes díszbetétekkel kiegészítve. A szintén fehér és természetesen fűthető kormány meglepően sportos és apró, a digitális műszerfal és a 12,8 colos, álló OLED média kijelző pedig hihetetlenül modern, egyúttal letisztult hatást kelt. Utóbbi egybefolyik a szintén „melegítő” könyöklővel. Ezek az első benyomások.
mercedesbenzs350d 2021zsNem szeretem a bőrt, de el kell ismernem, az S-osztályé nagyon finom és elegáns, jó beleülni a motorosan és millióféleképp állítható, memóriás első fotelekbe. Hátul talán még klasszabb, ott maradéktalanul pihenhetünk, relaxálhatunk, bár ebben nem lehet úgy terpeszkedni, mint a nyújtott változatban. Kényelmetlenségről, helyszűkéről beszélni azonban felesleges, az S-osztály tengelytávja 3106 milliméter, belső szélessége 1469 milliméter, s az ülések komfortszintjét még nem is említettem. Azért, ha ennyi pénzem lenne, akkor feltétlenül a hosszabb S-osztályt választanám, egészen elképesztő belső összeállításokat találtam a neten. Ja, az S-osztály a luxusról, a kényelemről, már-már a hedonizmusról szól, például az Ambiente hangulatvilágítás menüjéből 64 szín közül válogathatunk, az Executive ülésekben „elfekhetünk”, van nyak- és vállfűtés, plusz masszázsfunkció. A pezsgőnket hidegen tarthatjuk a könyöklő mögé rejtett hűtődobozban, a tökéletes hangzásról Burmester audioberendezés gondoskodik, s külön tabletről tudjuk vezérelni a funkciókat. A fene se akarna többet vezetni...
mercedesbenzs350d 2021a01Magad uram, ha szolgád nincsen. Induljunk, nem ácsoroghatunk egész nap a parkolóban, ez is csupán egy autó... Az egyszerű jelzést – S350 d – viselő 3.0 literes (2925 cm3-es) turbódízel erőforrás 286 lóerőt és 600 Nm-t mozgósít, vagyis az alap, hathengeres S-osztály egy kicsit sem alulmotorizált. Különösen, hogy a hozzá kapcsolt 9 fokozatú automata sebességváltó igencsak kifinomult és ügyes szerkezet, az üresen is két tonnás limuzin úgy gyorsul az autó végsebességéig, hogy észre sem vesszük az erőmű és a váltó működését. Amúgy 6,4 másodperc alatt van százon (0-ról 100 km/h-ra), s akár 250 km/h-val is képes repeszteni a Mercedes-Benz, de szerintem ezek inkább csak elméleti adatok. Jó, kell a kraft az esetleges autópályás erődemonstrációhoz, a belső sávos letoláshoz, ugyanakkor az S-osztály nem ilyen karakter. A nyugalom, a jólét négykerekű szigeteként nem süllyedhet le ideáig. Mindenesetre azért tudja ezt is.
mercedesbenzs350d 2021nMéltóságteljesen suhanni, nagy távokat észrevétlenül megtenni, na, abban nagy ász az S-osztály. Még az alap futómű is első osztályú rugózási kényelmet garantál, szinte bármilyen útfelületen, pedig kizártnak tartom, hogy a Mercedes-Benz fejlesztőmérnökei a magyar útminőséggel számoltak volna. Ha egyszer eljönnének Szombathelyre, vagy végigmentek volna a Ravazd-Tarjánpuszta-Győrasszonyfa útvonalon, megváltozna a világképük... (Kicsit váratlanul, az előbb említett szakaszt nemrég újraaszfaltozták, kijavították, de évtizedeken keresztül botrányosan rossz volt a nívója. Sok más úthoz hasonlóan.) Extraként AIRMATIC légrúgózás és E-ACTIVE BODY CONTROL is rendelhető hozzá, melyek igazi, út felett suhanó varázsszőnyeggé változtatják az S Mercit. Viszont a 20 colos kerekek felöl, vacak útfelületekről több zaj jut el a fülünkig, mint vártam volna, ami főként a majdhogynem némán dolgozó aggregát miatt feltűnő. Félreértés ne essék, nem üvöltve kell beszélgetni az utastérben, csak az S-osztálytól vártam többet. A feláras komponensekkel nyilván ezt is orvosolhatjuk. Meglepő módon a Mercedes-limuzin városban sincs elveszve, a vajpuha volánnal könnyedén terelgethetjük szűkebb helyeken is, a fordulóköre mindössze 12,2 méter, opcióként pedig hátsótengely kormányzással is választhatjuk. A mindennapi használhatósághoz a fejlett, beszédvezérléssel is irányítható, egyre inkább alkalmazkodó MBUX-rendszer is hozzáteszi a maga részét, nagy tudása ellenére viszonylag egyszerűen kiismerhető. Persze, ismétlés és gyakorlás a tudás anyja. A fogyasztás nem lehet kérdés.
mercedesbenzs350d 2021kA biztonságnál viszont nincs fontosabb, s ezzel az S-osztály tökéletesen tisztában van. Szerencsére a biztonsági rendszerek nagy részére nem volt szükségünk, a felár nélküli csomagba tartozó vezetői segédrendszerek azonban nagyban megkönnyítik a hétköznapjainkat. Érdemes átböngészni a Mercedes-Benz honlapját miattuk. Az árát már kiveséztük, így nincs más dolgom, mint búcsúzni. Illetve jut eszembe, a csomagtartó! 540 literes. Viszlát!

Pin It