Toyota Land Cruiser Commercial 2020 - Fényűző haszonjármű

by Mészáros Gergely

A másfél évvel ezelőtt bevezetett Land Cruiser Commercial piaci sikerén felbuzdulva az újévben egy gazdagabb felszereltségű variánssal, a Land Cruiser Commercial Active modellel bővíti palettáját egyes európai piacain a Toyota.

toyotalandcruisercommercial2020dHa a világ végére, úttalan utakon át kell eljuttatni árut, nincs jobb választás a legendás terepképességekkel bíró Toyota Land Cruiser Commercial haszonjárműnél. A típus offroad alkalmasságáról olyan műszaki elemek gondoskodnak, mint a bőséges forgatónyomatékú, 2.8 literes dízelmotor, a központi Torsen differenciálművel felszerelt, állandó összkerékhajtás, a felező, a bőséges szabad hasmagasság, a kiváló terepszögek vagy a létraváz különleges, ferde kialakítású kereszttartói, amelyeknek köszönhetően a jármű nem akad fenn a terepakadályokon. A hasznos terhelhetőség a kiviteltől (rövid vagy hosszú tengelytáv) függően 593/756 kilogramm, a legnagyobb vontatható tömeg három tonna.
toyotalandcruisercommercial2020bA 2020 márciusában piacra lépő, nagyobb presztízsű újonc ugyanúgy három- és ötajtós kivitelben lesz elérhető, mint az alapmodell, motorja is ugyanaz a 177 lóerős négyhengeres. A hatfokozatú kézi sebességváltó helyére azonban a személyszállító modellről már ismert, hatfokozatú automata sebességváltót szerelték be, és ezzel összefüggésben a motor forgatónyomatékát 420-ról 450 Nm-re emelték.
toyotalandcruisercommercial2020Már eddig is elérhető volt a tempomat, a Bluetooth mobiltelefon-csatlakoztatás, a kulcs nélküli nyitás és indítás, valamint az automata fényszóróvezérlés. Az Active kivitel azonban kényelmében és stílusában is magasabb szintet képvisel. A 17 colos keréktárcsákat 19 colos, ezüstszínű, hatküllős kerekekre cserélték, a külső kilincseket és tükörházakat a karosszéria színére fényezték. A komfortot kétzónás automata klímaberendezés, kilenc hangszórós, digitális rádióvevős audiorendszer, valamint 8 colos érintőképernyővel szerelt Toyota Touch 2 multimédiás rendszer fokozza. Fontos, praktikus extra a tolatóradar és -kamera, a visszagurulás-gátló, valamint az ereszkedésszabályozó. A gazdagabb felszereltségű terep-haszonjármű felszereltsége navigációs rendszerrel, vonóhoroggal, valamint a rakodás során előforduló sérülésektől óvó lökhárító-védőelemmel is kiegészíthető.
toyotalandcruisercommercial2020c