Volkswagen Caddy 2020 - Premier februárban

by Mészáros Gergely

A Volkswagen Haszonjárművek az ötödik generációs Caddy-vel egy teljesen új autót alkotott, egy csavar sem maradt érintetlen, ugyanakkor tágas, két tengelytávú járműként továbbra is messzemenően megfelel a hagyományos szállítási kihívásoknak, és magas szintű szabadságot ad a kereskedők, a szolgáltatók és a családok mindennapjaiban.

volkswagencaddy2020aAz új Caddy koncepció tervei egyre konkrétabban kirajzolódnak, így egyértelmű, hogy a jövő évben sok minden változik a Volkswagen Haszonjárművek újdonságán. A Caddy Cargo változata hangsúlyozza az újfajta bizalmat az egyébként funkcionális, praktikus kategória iránt. A vázlat világosan megmutatja: a tetővonal kissé hátrafelé lejt, a rövid tengelytáv meghosszabbodik, a kerekek pedig, az igényeknek megfelelően nagyobbak lettek.
volkswagencaddy2020A LED-es fénygrafika is nagyon innovatívvá válik: az első lámpák vizuálisan kiterjesztik a hűtőrácsot, és közvetlenül a jármű karosszériájának sportosan elegáns oldalvonalaihoz vezetnek. Hátul függőlegesen elrendezett, keskenyebb lámpák varázsolják egyedivé az új nemzedéket. Vagyis majd’ minden különbözik, de még mindig tágas rakodótérrel és nagy rugalmassággal rendelkezik, így megmaradnak azok a szolgáltatások, amelyek az ügyfelek előtt mindig vonzóvá tették a Caddy-t. Röviden: 100 százalékban új, 100 százalékosan Caddy.
volkswagencaddy2020aA szegmens sportosabbá váló karaktere például jól tükröződik a személygépkocsi-változaton is: a rövid tengelytávú jármű nem csak nyugodtabbnak tűnik, hanem a valóságban is szélesebb és hosszabb lett. Az új Caddy-t tehát sok vásárló, beleértve a sportokat és az aktív szabadidős tevékenységeket folytatókat is, érdekes és praktikus lehetőségnek tekinti. Az egyik szemrevaló vonzerő kétségkívül a hatalmas panoráma üvegtető, mely kategóriájában a legnagyobb. Emellett minden korábbinál több járművezető-asszisztens rendszer találja meg helyét a városi szállító jármű és a családi MPV osztályban. Az új Caddy „mindig csatlakoztatva” van, ami azt jelenti, hogy egy kerekeken guruló internetes eszközzé válik, amely valós idejű információkkal rendelkezik.
volkswagencaddy2020Az új Caddy városi haszonjárművet és a családi MPV-változatokat február végén mutatják be először a nagyközönsége számára. További részletek hamarosan.