Hymer - Magyarországon a csúcskategóriás B-Class Masterline

by Szélpál Imre

A már több, mint 60 éves múltra visszatekintő lakóautó és lakókocsi gyártó vállalat hivatalos magyarországi partnere az Utazás Kiállítás nyitó napján a csúcsmodell mellett egy igazi különlegességgel is készült. 
Hymer2A 43. alkalommal megrendezett kiállításon mutatta be a VPT Caravan a Mercedes-Benz alapokon épült csúcskategóriás Hymer lakóautót. A standjukon a legújabb modellek mellett egy igazi ritkasággal is találkozhatnak a látogatók: az 1982-es Hymermobil modell mellé állítva látható igazán a különbség a múlt és a jelen között! „A mobil nyaralás egyre népszerűbb Magyarországon. Vállakozásunk bérbeadással is foglalkozik és az elmúlt időszak statisztikái is azt mutatják: évről-évre egyre nagyobb az igény a lakóautóinkra.” – mondták el a cég képviselői. 
hymer3A helyszínen járt Rákóczi Feri is, aki az elmúlt évben egy Hymerrel esett át első lakóautós kalandján. „Az igazi, felhőtlen, szabad nyaralás élményét hagyta magában családi utazásunk, amelyet Velencéből-Velencébe névre kereszteltünk. Otthonról indulva a végső célpont Olaszország volt, azonban ahol kedvünk támadt, ott töltöttünk egy éjszakát. A Hymernek köszönhetően életünk egyik legvidámabb nyaralása volt!” – mondta el a népszerű műsorvezető. A Hymer nem hiába vált a piacvezetők közé.
hymer5A most bemutatott B-Class Masterline lakóautó többek között a 2020-as German Design Awardson is díjat nyert. Az elsőosztályú modellcsalád mindenekelőtt a modern karosszéria-technológia és az új tervezési elemek sikeres kombinációjával kerekedett felül a versenytársakon.