Toyota Hilux 2020 - A négykerekű Chuck Norris

by Mészáros Gergely

Kívül-belül megújul a világ kedvenc pick-upja: robosztusabb kiállással, a korábbinál is hatékonyabb erőforrással és naprakész belső tartalommal debütál idén ősszel a Toyota Hilux új nemzedéke. Egy kis előzetes következik.

A Toyota Hilux az autók Chuck Norrisa. Idézem: „1968-as bemutatkozása óta a megállíthatatlan Hilux újra meg újra bebizonyítja legyőzhetetlenségét, meghódítva az Északi-sarkot, Izland vulkánjait és az Antarktiszt, 2019-ben pedig győzelmet aratva a Dakar Rallyn.” 2020-ban pedig csak azért maradt le éppen az első helyről, mert nagylelkű és hagyta, hogy más is győzzön.
A hülyeséget félretéve a karakteres megjelenésű, kiváló országúti és terepteljesítményt biztosító Toyota Hilux kifejezetten vonzó ajánlat azon vásárlók számára, akik vegyes vagy csupán szabadidős célokra keresnek pick-upot. Különösen igaz ez az Invincible nevű csúcsmodellre, mely egyéni stílusa és magas felszereltsége mellett ugyanazt a keménységet, tartósságot kínálja, mint egy egyszerűbb, munkás társai. 1 tonnás teherbírása, 3,5 tonnás vontató képessége és négykerék-hajtása a legnehezebb feladatoknál is megoldást nyújthat. De nézzük mit tud még a platós Chuck Norris!
Az új és merész kialakítású hűtőrácsnak és lökhárítónak hála, a Hilux legfrissebb nemzedéke jóval látványosabb a felmenőinél; harcias kiállása egyértelműen azt a benyomást erősíti, hogy nincs előtte akadály, s bárhova képes eljutni. Ehhez természetesen az újonnan tervezett első és hátsó LED-es fényszórók és lámpatestek is hozzájárulnak, akárcsak a csiszolt felületű és feketére fényezett 18 colos könnyűfém keréktárcsák, vagy az új (Érzéki Vörös II, Sötétkék és Oxid Bronz) karosszériaszínek.
A kabin leginkább szembeötlő változása az új műszeregység, illetve a 8 colos infotainment képernyő, amit a könnyű kezelhetőség érdekében hagyományos mechanikus gombokkal is forgótárcsákkal is felszereltek. Ugyanakkor gyorsabb a multimédiás rendszer mögött álló szoftver, gyorsabban reagál a képernyő is, az okostelefonok integrálását pedig az Apple CarPlay® és az Android Auto™ rendszerek könnyítik meg. A bőséges felszereltségi listán olyan tételek szerepelnek, mint a kulcs nélküli nyitás és nyomógombos motorindítás, a műholdas navigáció, az automatikus klímarendszer, az első-hátsó parkolássegítő szenzorok, és persze egy 9 hangszórós JBL Premium hangrendszer, ami 800 wattos, 8 csatornás erősítőt és CLARi-Fi technológiát is kínál. Emellett a Hilux sokoldalúságát olyan tartozékok fokozzák, mint a műanyag bukócső, a motoros mozgatású alumínium platótakaró roló, a platóhátfal-zár, a keménytető vagy a „raktérbe” épített 12 voltos elektromos csatlakozó.
toyotahilux2020sEnnél is érdekesebb talán, hogy az új Hilux hajtáslánc-kínálatában megjelenik egy igen erőteljes erőforrás. A 2.8 literes dízelmotor 204 lóerőt és 500 Nm-t mozgósít, ezáltal a pick-up mindössze 10 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. (Ki tudja miért érdekes ez, miközben szörfözni megyünk a tengerparton vagy épp sittet szállítunk.) Annak ellenére, hogy egy gepárd robbanékonyságával is felveszi a versenyt a négy keréken guruló Chuck Norris, még enni sem kér sokat: mindössze 7,8 liter gázolajjal beéri 100 kilométerenként, ami 204 g/km-es CO2 kibocsátást jelent. Az új egység az extrakabinos és duplakabinos kivitelekhez lesz megrendelhető, vonóerejét hatfokozatú manuális vagy automata sebességváltó továbbítja a négy kerékhez.
toyotahilux2020eA 2020-as generáció tervezésekor a mérnökök arra törekedtek, hogy az autó az off-road képességeinek megőrzése mellett minél jobb országúti kényelmet garantáljon. Ezért a masszív alvázra épülő Hilux futóművére és szervokormányára koncentráltak leginkább: a felfüggesztésben elöl és hátul is áthangolt lengéscsillapítókat alkalmaztak, újak a laprugók is, továbbá áttervezték a bekötési pontokat is. A pick-up offroad kapacitását viszont egy új elektronikus funkció növeli, mely részben az önzáró mechanikus differenciálmű működését utánozza (kétkerék-hajtású kivitel esetén). Feltétlen említést érdemel még az aggregát alapjáratának 850-ről 650 1/perc értékre csökkentése; a precízebb reakciókkal működő gázpedál; a továbbfejlesztett VSC rendszer; illetve az új kerékelfordulás-jelző rendszer.
toyotahilux2020lyA Hilux-sorozat csúcsaként továbbra is az extra- és duplakabinos karosszériával megvásárolható Invincible változat áll, melyet kifejezetten kettős célú és szabadidős használatra alakított ki a Toyota. Az exkluzív hűtőmaszk és első „lökös”, a kartervédő, a sárvédő-szélesítés, a külső kilincs, a keréktárcsa és a platóhátfal dizájnját kifejezetten az Invincible-hez igazították, a High felszereltségre épülő utastérben pedig egyedi műszeregység, illetve fekete metálfényezésű és feketére krómozott betétek várják az utasokat. Sőt mi több, még az intelligens kulcs kialakítása is különleges. A duplakabinos kivitelben ‘tiszta kék’ fény világítja meg az első és hátsó ajtókárpitokat, a speciális enteriőrt kéttónusú, perforált bőr üléskárpitok teszik teljessé.
toyotahilux2020dzA Toyota Hilux legújabb nemzedéke idén ősszel debütál. A két lábon járó Chuck Norris csak irigykedni tud rá!