Mercedes-Benz Intouro A biztonság mércéje

by Mészáros Gergely

A vadonatúj Mercedes Benz Intouro teljesen új szintre emeli a városközi- és kirándulóbuszok biztonságát. Többek között olyan opcionális úttörő segédrendszerekkel szerelték fel, mint az 5. generációs Active Brake Assist (aktív vészfékasszisztens) vagy a Sideguard Assist fordulás-segéddel.

mercedesintouro04A Mercedes-Benznek a leggyengébb úthasználók, a gyalogosok és a kerékpárosok védelme is rendkívül fontos, különös tekintettel a menetrend szerinti autóbusz-járatokra. Nem véletlen, hogy a Mercedes-Benz Intouro az első olyan busz, melyben az 5. generációs, továbbfejlesztett Active Brake Assist (röviden ABA5) dolgozik. Ez az első globálisan elérhető vészfék segédrendszer, ami akár automatikusan képes állóra lefékezni a járművet a gyalogosok elkerülése érdekében.
mercedesintouro03A szintén extraként rendelhető Sideguard Assist kanyarodás-segítő rendszer ugyancsak felismeri a gyalogosokat a busz holtterében, de a radaralapú asszisztens a kerékpárosokra és az álló akadályokra is figyelmezteti a sofőrt – elsősorban kanyarodáskor. Mindezek, kiegészítve az ESP-vel, valamint a szokásos biztonsági berendezésekkel új szintre emelik az Intouro biztonságát.
mercedesintouro02A széles választékban kapható magaspadlós Mercedes-Benz Intouro számos feladatkört el tud látni, nemcsak kényelmes kiránduló partner, de tökéletesen helytáll iskola- vagy transzferbuszként is. Az optimalizált aerodinamikájú és könnyebb karosszériájú új nemzedék kedvezőbb fogyasztást is ígér, normál változatban akár három százalékkal is alacsonyabb lehet az üzemanyag-igénye, ami opcionális felszerelésekkel még tovább csökkenthető.
mercedesintouro