Ford E-Transit - A környezetbarát szállító

by Mészáros Gergely

Tisztán elektromos hajtásával, fejlett szoftveres szolgáltatásaival és Pro Hardware Onboard opciójával a Ford E-Transit a jövő vállalkozásainak hatékony és hasznos, nem utolsósorban pedig környezetbarát szállítóeszköze lehet.

Az áruszállítás világszerte egyre fontosabbá válik, ám ennek ellenére – vagy éppen ezért – Londontól egészen Los Angelesig számos nagyvárosban hoznak létre emissziómentes zónákat, hogy csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását és a zajszennyezést.
“Az építési vállalatok, a vészhelyzeti szolgáltatók és a közüzemi szolgáltatók többsége Ford haszongépjárműveket választ, mi pedig elkötelezetten dolgozunk, hogy segítsünk vásárlóinknak nulla károsanyag-kibocsátással végezni a munkájukat,” nyilatkozta Hau Thai-Tang, a Ford termékplatformokért felelős ügyvezetője. “Értékes adatszolgáltatásával és összekapcsolt platformjával az E-Transit remek megoldást kínál flottavásárlóink számára a termelékenység fokozására. Ez komoly érték, ami egyre növekszik majd, ahogy mind több összekapcsolt jármű jelenik meg a hálózatban.”
Európában egyébként már 2018 óta vizsgálja a Ford az elektromos haszongépjárművek alkalmazhatóságát: angol, német, spanyol és török hivatalos partnerekkel közösen teszteli a Transit Custom Plug-In Hybrid flottákat London, Köln, Valencia és Ankara utcáin. A tanulságokat pedig – beleértve a használati és a töltési szokások adatait is – természetesen hasznosította, többek között az E-Transit és a hozzá kapcsoló szolgáltatások fejlesztése során.
67 kWh-os akkumulátorával az E-Transit várható hatótávolsága 350 km (WLTP ciklus szerint), ami megfelelő hatótávolság a napi szintű feladatokhoz, s még a terhelési és az időjárási körülmények változását beleszámolva is elegendő kapacitás. Ennek köszönhetően az E-Transit ideális társ a városi környezetben, a fix útvonalakon, illetve a zéró emissziós zónákban.
Ráadásul a Ford elektromos haszonjárműve olyan üzemmódokat kínál, melyek segítenek kiaknázni, illetve maximalizálni az elektromos hajtáslánc teljesítőképességét. Ilyen például az Eco beállítás, ami 8-10 százalékkal is csökkentheti az E-Transit „fogyasztását”. Többek között korlátozza az autó végsebességét, szabályozza a gyorsulás mértékét, valamint visszafogja a klímaberendezést. Az „Előre Ütemezett Klimatizálás” funkció ugyancsak növeli a megtehető kilométerek számát: a beprogramozható légkondicionáló olyankor hűti le vagy fűti fel a kabint, amikor még a töltőre csatlakozva áll az autó.

Az E-Transit energiatároló egysége váltóáramú csatlakozóról és egyenáramú gyorstöltőről egyaránt feltölthető. Egy nagy teljesítményű, 115 kW-os egyenáramú gyorstöltőre csatlakozva 34 perc alatt tankolható fel az akku 15-ről 80 százalékra. Az opcionális Pro Power Onboarddal pedig mobil áramforrássá is alakíthatják az európai kuncsaftok az E-Transitjukat, ezáltal akár 2,3 kW teljesítménnyel működtethetik elektromos szerszámaikat és tölthetik a berendezéseiket – mind a munkavégzés helyszínén, mind menet közben.
fordetransit2020dEközben az alapáron beszerelt FordPass Connect modem akadálytalan konnektivitást garantál, hogy a tulajdonosok optimális hatékonysággal működtethessék flottájukat, amiben egy sor kifejezetten az elektromos járművekhez kifejlesztett és a Ford Telematika rendszeren keresztül működtethető szolgáltatás segít. A 12 colos képernyővel felvértezett, vezeték nélkül frissíthető SYNC4 kommunikációs és szórakoztató technológiának hála a flották operátorai olyan fejlett vezetéssegítő rendszerek információira is számíthatnak, mint a Jelzőtábla Felismerés és az Intelligens Sebességszabályozó Asszisztens. Szintén az üzemeltetők költségeit csökkentik azok a technológiák melyekkel megelőzhetők a sofőrök által elkövetett hibák és az ezekből következő biztosítási káresemények. Jó példa erre a Sávváltási Figyelmeztetéssel és Segítséggel kiegészített Holttérfigyelő rendszer, a Tolatási Fékasszisztenssel összekapcsolt 360 fokos kamerarendszer illetve az Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika.
fordetransit2020cAmúgy az E-Transit nemcsak a vállalkozások fenntarthatóbb működésében segít, hanem számos, pénzben mérhető előnyt is jelent. Szervizköltsége például körülbelül 40 százalékkal alacsonyabb, mint a belsőégésű motorral hajtott változatok esetében, ami egyúttal csekélyebb fenntartási költséget eredményez. Ezen túl az európai üzletfelek a kategória legkedvezőbb, egyéves, kilométer-korlátozás nélküli szervizintervallumának előnyeit is élvezhetik, ami mellé nyolcéves, 160.000 kilométeres garanciacsomag jár az akkumulátorra és a nagyfeszültségű elektromos részegységekre. Továbbá az ügyfelek töltési igényeinek kiszolgálására a Ford egy átfogó csomagot fejlesztett ki, amelynek a flottaszintű töltési igények elemzése ugyanúgy a része, mint az, hogy tanúsítvánnyal rendelkező márkakereskedések látják el a vevőket alkatrészekkel, szolgáltatásokkal és a feltöltéshez szükséges tartozékokkal.
fordetransit2020csNagyon fontos megjegyezni, hogy az E-Transitot úgy tervezték, hogy ne csökkenjen a raktér, ezért az akkumulátorokat a karosszéria alá rejtették. Így a raktér akár 15,1 köbméteres is lehet, vagyis ugyanakkora, mint a hátsókerék-hajtású, dízelmotoros Transitban. Az európai közönségnek szánt E-Transit hasznos teherbírása a dobozos kiviteleknél eléri az 1616, az önjáró alvázas verzióknál pedig az 1967 kilogrammot. Ehhez társul a 269 lóerő és 430 Nm leadására képes villanymotor, valamint a nagy terhelés mellett kivételes tapadást biztosító hátsókerék-hajtás.
fordetransit2020aEurópában a Ford bőséges, 25-féle konfigurációból álló E-Transit palettával lép majd piacra, dobozos áruszállító, duplakabinos áruszállító és önjáró alvázas karosszériákkal, többféle hosszúsággal és tetőmagassággal, illetve 4,25 tonnáig terjedő megengedett össztömeggel, hogy a vevők minden igényéhez megfelelő járművet ajánlhasson.
fordetransit2020j„A Ford az észak-amerikai és az európai piac első számú haszongépjármű-márkája, ezért a flottajárművek károsanyag-kibocsátásának nullára csökkentése – különösen a házhoz szállítási szegmensben – létfontosságú ahhoz, hogy elérjük 2050-re kitűzött karbonsemlegességi célunkat,” jelentette ki Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója.
fordetransit2020eAz új E-Transithoz stabil hátteret biztosít a Ford mintegy 1800 egységet számláló globális haszongépjármű-márkakereskedő hálózata – benne a több mint 1000 európai Transit Központtal – ahol könnyen elérhetők a szolgáltatások, és egyszerűen megvehetők a kívánt gépek. Az E-Transit tulajai emellett az átépítő szakműhelyek százainak együttműködésére is számíthatnak, amelyek a dízelmotoros Transitokhoz hasonlóan az új modellekhez is kínálnak majd kompatibilis felépítményeket és tartozékokat.