DAF CF és XF Ultimate A lehető legjobb megoldás

by Mészáros Gergely

A DAF Ultimate csomagja számos olyan „vágyott” funkciót tartalmaz, melyek tovább javítják a CF és az XF sorozat piacvezető hatékonyságát, biztonságát és kényelmét.

dafcfultimateA DAF CF és XF sok-sok év óta folyamatosan etalonnak számít a hatékonyság és a kényelem terén, amit a rengeteg díj is bizonyít. Ugyanakkor a DAF tervezői folyamatosan azon dolgoznak, hogy tovább javítsák a kamionjaik tulajdonságait, például az Ultimate csomaggal melynek egyik fő jellemzője az akkumulátorenergia-kezelő rendszer. Ez folyamatosan figyeli az akkuk állapotát, ami kulcskérdés a kamionok üzemeltetése során. Hasonlóan fontos elem a csomagban az abroncsnyomás-figyelő, hiszen nagyban befolyásolhatja az üzemanyag-fogyasztást. Ezen oknál fogva prediktív sebességtartó automatikával is felszerelik az Ultimate csomagos CF-eket és XF-eket, a rendszer mintegy 2 kilométerrel előre tud tervezni, így akár 4 százalékos gázolaj megtakarítás is elérhető. Eközben a jobb láthatóságról, azaz a nagyobb biztonságról LED-es fényszórók és hátsó lámpák gondoskodnak. A DAF fülkéi felülmúlhatatlan kényelmet nyújtanak: rendkívül tágasak, páratlan ergonómiával rendelkeznek, és a vezető számára a piacon elérhető legjobb üléseket és legkényelmesebb ágyat kínálják. Annak érdekében, hogy a kormánynál ülő férfi vagy nő életét még kellemesebbé tegye, az Ultimate csomag a DAF kifinomult klímavezérlését is tartalmazza. Emellett egy kiegészítő tápegység is az alapfelszereltség része: a 24 voltos/40 amperes tápegység a tetőkonzolban vagy a szélvédő feletti szekrényben található, és kifejezetten mikrohullámú sütő táplálására tervezték.
dafxfultimate2020Akik ennél többre vágynak, ott az Ultimate+ csomag, mely magában foglalja a DAF Connect online flottakezelő rendszert, amely valós idejű információkat nyújt a tehergépkocsiról és a járművezetőről, és kulcsfontosságú a jármű rendelkezésre állásának növelése, a költségek csökkentése és az optimális logisztikai hatékonyság szempontjából. Emellett DAF MultiSupport Flex Care javítási és karbantartási szerződést is tartalmaz, amely hozzájárul a váratlan költségek csökkentéséhez, továbbá biztosítja, hogy a tehergépkocsi mindig tökéletesen karbantartott állapotban legyen. A csomagok szinte az összes, PACCAR MX-11 vagy MX-13 motorral szerelt új CF és XF tehergépkocsihoz megrendelhetők.