Volvo FMX A "nehézfiú"

by Mészáros Gergely

Az FMX a Volvo Trucks eddigi legrobusztusabb építőipari teherautója. A harmadik generáció teljesen új fülkével, nagyobb teherbírással és innovatív biztonsági funkciókkal érkezik a munka világába. A legnehezebb feladatok, a legkeményebb terepek várnak rá.

volvofmxA Volvo Trucks 2010-ben mutatta be az első FMX-et, melyet kifejezetten a különösen nagy igényvételt jelentő építőipar számára fejlesztettek. A legfrissebb nemzedék a márka tízéves építőipari tapasztalatára építve abszolút felkészült a jövőre és az elektromos hajtásláncokra, és már HVO tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Az FMX vezetőfülkéje is számos fejlesztésen esett át: a vezető látási körülményeinek javítása érdekében nagyobb üvegfelületeket, új visszapillantó tükröket és egy utasoldali sarokkamerát is kapott, utóbbi egy hüvelykes oldalsó kijelzőn kiegészítő képet nyújt a teherautó oldaláról. Ezen a kijelzőn egyébként akár nyolc kamera képe is követhető, sőt négy egyidejűleg is megjeleníthető, így a sofőr pontos képet kap a gépről és a környezetéről egyaránt. „Az új Volvo FMX-et úgy tervezték, hogy az agilitás és a tartósság kiváló kombinációját adja. A masszív kialakítás mellett az új fülke, függőleges A-oszlopokkal, nagyobb teret és jobb látási viszonyokat biztosít. Könnyebb be- és kiszállni is ”- magyarázza Helena Alsiö, a Volvo Trucks FM és FMX termékcsaládért felelős alelnöke. A fülkébe való bejutást egyébként süllyesztett ajtók könnyítik meg. További biztonságnövelő funkció a intelligens sebességtartó automatika, mely a lejtőn haladva is megakadályozza a nem kívánt gyorsulást. Szintén említést érdemel az új útjelző táblafelismerő, ami a műszerfal kijelzőjén jeleníti meg a közlekedési táblákat, így a sebességkorlátozásokat és az úttípusokat is. Ugyancsak széria lett az elektronikusan vezérelt fékrendszer (EBS), rendkívüli körülmények között pedig – például bányászati felhasználás esetén – az az acéltető jöhet jól, mely egy vészkijárati fogantyú segítségével teljes egészében felnyitja a tetőt. Opció még a Volvo Dinamikus Kormánymű, a Sávtartó és a Stabilitás asszisztens.
volvofmx01„A Volvo Dinamikus Kormányzás egy sikeres és tökéletes műszaki megoldás az építőipari járművek számára. Kis sebességnél is biztosítja a könnyed és precíz kormányzást és jelentősen csökkenti a gépkocsivezető vállaira és karjaira eső terhelést. Ez a biztonság fokozását és a munkahelyi sérülések kockázatának csökkenését jelenti. ”- mondja Helena Alsiö. A Volvo Dynamic Steering a hagyományos hidraulikus szervokormányt egy elektronikusan szabályozott elektromos motorral kombinálja, ezáltal minimális erőfeszítéssel irányítható a nagy vas.
volvofmx03Ugyanilyen könnyedén kapcsolható benne a tengelyek közötti differenciálzár – oda és vissza. Az új kipörgésgátló gomb elforgatásával a vezető „utasítja” a teherautót, hogy automatikusan szinkronizálja a kerekek sebességét - a teljes differenciálzár bekapcsolása előtt. Közben a pilóta egyértelmű, azonnali visszajelzést kap a műszer kijelzőjéről, és valós időben láthatja a differenciálzárak működését. Emellett 15 km/h alatti sebességnél menet közben lehet változtatni a teherautó menetirányát. Miután az I-Shift sebességváltót átváltotta az előremenetből a hátramenetre, a sofőr a gázpedál segítségével lefékezheti a teherautót. Az, hogy a jármű milyen gyorsan változtatja az irányt, attól függ, hogy mennyire nyomja meg a gázpedált. "A menet közbeni irányváltás nagyon hasznos, különösen a Volvo Dynamic Steering kombinációval, amikor a gépkocsivezetőknek szűk helyeken alacsony sebességgel kell manőverezni" – teszi hozzá Helena Alsiö. Ráadásul a Volvo I-Shift sebességváltó építőipari változata lehetővé teszi a Volvo FMX számára, hogy nehéz, és emelkedős terepen is magas termelékenységgel dolgozzon. A kúszófokozatnak hála, a teherautó akár 325 tonna terheléssel is képes elindulni. Sőt, a gépkocsivezető akár 0,5 km/h sebességgel is vezetheti a „nehézfiút” – ami óriási segítség akkor, ha pontos manőverezésre van szükség.
volvofmx02S még csak most jön a java: az új FMX a Volvo futóműválasztékának legnehezebb kiegészítőjét kapta - egy 38 tonnás bogitengelyt, amely akár 150 tonna bruttó összsúlyt is „engedélyez”. Ezen kívül az első felfüggesztést úgy fejlesztették, hogy képes legyen szimpla tengelynél 10, dupla tengelynél akár 20 tonnás terhelést bírni nagyon nehéz terepen is. Kormányzott vagy tolótengellyel rendelkező teherautók esetében a kormányszögeket megnövelték, ami jobb manőverezhetőséget és csökkentett gumiabroncs-kopást eredményezett. Mindezen fejlesztések nagyobb termelékenységet és költséghatékonyságot eredményeznek az építőipari szállítási feladatoknál.