MAN TGX Individual Lion S - Alfahím

by Mészáros Gergely

Egyéves születésnapja alkalmából új csúcsmodellel gazdagodott a MAN TGX-család: a karbonhatású és vörös stíluselemekkel díszített, a legnagyobb teljesítményszintekkel választható Individual Lion S kivételes kényelmet és exkluzivitást kínál. Lássuk az oroszlánt!

Göran Nyberg, az MAN Truck & Bus SE igazgatótanácsának értékesítésekért és marketingért felelős tagja lelkendezve, lenyűgözve mutatta be az új csúcsmodellt a márka YouTube-műsorának, az MAN QuickStop első adásában: „Amikor először megláttam a teherautót, libabőrös lettem az izgalomtól. Ez egy markáns, gördülő kinyilatkoztatás! Kívül és belül egyaránt. Fogadok, a járművezetők rendkívül büszkén vezetik majd ezt az MAN tehergépkocsit. Ez egy valódi szépség!”
Az új, havonta egyszer jelentkező MAN QuickStop nevű sorozatban egyébként a termékújdonságok és az innovációk állnak a középpontban. A műsor házigazdája John Friedmann, színész és komikus, aki az „Erkan és Stefan” komikusduó Erkanjaként vált ismertté. Mellette olyan emberek szólalnak meg, akik az MAN vállalatnál és annak partnereinél a járművek fejlesztéséért és megvalósításáért felelnek. Ők exkluzív bepillantást engednek a kulisszák mögé, és megválaszolják az internetes közösség által feltett kérdéseket.
Visszatérve a kamionhoz, az MAN, illetve az MAN Individual részlegének formatervezői karbonhatású elemekkel, valamint vörös díszítésekkel hangsúlyozták ki a TGX Individual Lion S markáns külsejét: a lökhárító és a tükrök sötét burkolatai mellett a feketére fényezett hűtőrács vörösen izzó krómléceket kapott, az opcionális tetőkonzolok pedig LED-technikájú szúrófényeket, valamint exkluzív napellenzőt visel. A tökéletes összhatáshoz, az elegáns megjelenéshez az ugyancsak sötét keréktárcsák és a rozsdamentes acélból készült elülső és oldalsó védőrudak is hozzájárulnak.
Az ízlésesen kialakított belső szintén egyedi, már-már fényűző. Vörös díszvarrású, multifunkciós bőrkormány és valódi Alcantarával borított, vörös cérnával steppelt ülés várja a pilótát és az utasát, de még az ajtók belső burkolata és a kartámaszok kivitele is tökéletesen harmonizál a nemes berendezéssel. A fejtámlákon az „állatok királya” feszít, „akit” csak a vörös biztonsági övek tudnak megfékezni. A krómozott küszöbléceken pedig ott virít a kamion kivitele, azaz a Lion S felirat.
mantgxindividuallions 2021cA kerekeken guruló alfahím természetesen a legnagyobb fülkével büszkélkedhet. Így a kényelmes munkavégzésről és mindennapokról a szériafelszereltségként kínált vezetői komfortcsomag gondoskodik, amely prémium kivitelű üléseket, tágas tartományban állítható kormányt és 12,3 col képátlójú teljesen digitális műszeregységet is tartalmaz. Emellett számos vezetőtámogató segédrendszer áll készenlétben a jármű és a vezető biztonságáért, többek között torlódásasszisztenssel bővített távolságtartó sebességszabályozó, MAN ComfortSteering elektronikus vezérlésű kormányrásegítés, automata távfény, valamint sávba visszavezető, sávváltást és kanyarodást segítő rendszerek. Hogy a pihenőidők a valódi feltöltődésről szóljanak, a hátsó ágy helyére rendkívül tágas, akár 1400 literes kapacitású hátsófali szekrény is rendelhető, mely igény esetén kávéfőzőt és mikrohullámú sütőt is tartalmazó konyhaegységgel szerelhető fel. Eközben az információszolgáltatást, illetve a szórakozást egy 22 col képátlójú televízió biztosítja – az ágy fölött. A tévénézéshez ideális kiegészítő az eltávolítható nyugágy-háttámla.
mantgxindividuallions 2021aAzonban az új MAN TGX Individual Lion S nem csupán nemes kialakítású és komfortosan felszerelt. Az 510–640 lóerős motorjaival a nagymacskák erejéhez illő teljesítménnyel halad az utakon, és így bármely járműflotta méltó alfaoroszlánjává válhat.