MAN Now Távoli szoftverfrissítés teherautóhoz

by Mészáros Gergely

Immár éles az új MAN Now digitális szolgáltatás, amely elsőként kínál távoli funkcióbővítést a márka teherautóihoz az Európai Unióban, Norvégiában, Nagy-Britanniában és Svájcban.

mannow2021Akárcsak egy okostelefon esetében, amelyre a felhasználó az éppen szükséges alkalmazásokat telepíti, az ügyfelek az MAN Now-platformon olyan bővítményeket kapnak, amelyekkel a teherautójuk funkcionalitását az aktuális igényeikhez szabhatják. Ezek a funkcióbővítések, mint például az MAN OnlineTraffic valós idejű közlekedési információs szolgáltatás, menet közben és bármikor telepíthetők mobilinternet segítségével, szervizlátogatás vagy kábeles csatlakozás nélkül is. Pont, mint egy mobilra.
mantgxindividuallions 2021aAz MAN OnlineTraffic, az MAN Now kínálatában elsőként elérhető távoli funkcióbővítés, a teherautó-vezetőknek optimális útvonaltervezést biztosít, ugyanis a jármű navigációs rendszerét valós idejű, a konkrét útvonalra vonatkozó aktuális közlekedési információkkal bővíti. Így a sofőrök értesülnek a torlódásokról vagy közlekedési zavarokról, ezáltal optimalizálhatják az útvonalukat. A navigációs rendszer a kapott adatok alapján kiszámítja a kerülőutakat is. A berendezés a tehergépkocsik közlekedése esetében különösen fontos korlátozásokat, így például az alacsony műépítmények alatti áthajtási magasságot vagy a hidakon megengedett össztömeget is figyelembe veszi.
mantgx2020hAz MAN OnlineTraffic az MAN Now felületén aktiválható. Az internetes platformon a flottakezelők a bejelentkezést követően mindegyik gépüket felvértezhetik a legújabb funkciókkal, méghozzá nem időigényes szervizlátogatással, hanem az interneten keresztül, gombnyomásra. Bárhol és bármikor. A korábbi nemzedékekhez tartozó teherautók szintén profitálhatnak az MAN DigitalServices előnyeiből, ugyanis utólagosan is telepíthető. Mivel az MAN Now automatikusan elemzi a járműveket kompatibilitás szempontjából, ennek köszönhetően egyértelmű és pofonegyszerű, hogy melyik funkció elérhető vagy telepíthető.
mantgx2020Az MAN Navigation Advanced infotainment rendszerrel az MAN OnlineTraffic egy évig ingyenes, az MAN Navigation Professional esetében pedig két évig. Ráadásul az MAN OnlineTraffic még csupán a kezdet. Hamarosan elérhető lesz az MAN MapUpdate friss térképadatokkal és földrajzi régiók szerinti csomagokban. A 2021-es év során az MAN Now további távoli funkcióbővítési ajánlatokkal bővül majd. A jövőben a flottakezelők az MAN Now segítségével az aktuális üzleti igényeikhez igazíthatják a járműveik szoftveres konfigurációját, például az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére szolgáló szoftverrel, az új váltóvezérlő-programokkal vagy akár a további nyelvi csomagokkal.