Volvo FH - 2000 darabot vesz a Girteka Logistics

by Mészáros Gergely

Európa egyik piacvezető logisztikai vállalata, a Girteka Logistics nem kevesebb, mint 2000 darab új generációs Volvo FH teherautóval bővíti járműparkját. A jelentős mértékű beruházásban a cég a biztonság és kényelem növekedése mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkenésének ígéretét látja.

volvogirteka01A litván központú Girteka Logistics Európában és Oroszországban 8 000 szerelvényből álló flottát üzemeltet és körülbelül 15 000 kamionsofőrt foglalkoztat. Mivel a vállalat számára kiemelt fontossággal bír a magas minőségű kiszolgálás, a hatékony üzemanyag-felhasználás, a biztonságos vezetés és a járművezetők kényelme, ezért 2 000 darab új Volvo FH megvásárlása mellett döntöttek a flottabővítés során.
volvogirteka03„Az új Volvo FH amellett, hogy optimalizálja az üzemidőt és az üzemanyag-hatékonyságot, kiemelkedő vezetői környezetet is kínál. Befektetésünkkel egyszerre nyújtunk sofőrjeinknek fokozott biztonságot az utakon és – a kimagaslóan hatékony üzemanyag-felhasználásnak köszönhetően – károsanyag kibocsátásunk is jelentősen csökken. Nagy örömünkre szolgál, hogy a teljes balesetmentesség és a drasztikusan lecsökkentett környezetszennyezés felé vezető úton a Volvo lehet a partnerünk” – mondta Edvardas Liachovičius, a Girteka Logistics vezérigazgatója.
volvogirtekaA Volvo Trucks nemrégiben jelent meg a piacon legújabb tehergépjármű palettájával, amelynek zászlóshajója a kifejezetten távolsági fuvarozásra tervezett Volvo FH. Az újdonságok között szerepelnek a még ergonómikusabb és teljesen megújult vezetői környezet, az adaptív első fényszórók és a hatékonyabb üzemanyag-felhasználás. Ezen felül a Volvo FH az I-Save csomaggal felszerelve az extra üzemanyag-takarékos motornak és az üzemanyag-megtakarítást elősegítő rendszereknek köszönhetően akár 10%-os üzemanyag megtakarítást is lehetővé tesz. A Girteka által megrendelt 2 000 teherautó nagy többsége is ezzel a forradalmi csomaggal ellátva érkezik majd a vállalathoz.
volvogirteka02“Teszteltük az I-Save-vel felszerelt Volvo FH-kat és hatalmas üzemanyag megtakarítási lehetőséget fedeztünk fel ebben a kamionban, ami nemcsak az üzlet, de a környezet szempontjából is nagyon előnyös” - folytatta Edvardas Liachovičius. A Girteka úgy tekint erre a beruházásra, mint a két cég között 15 éve tartó szoros kapcsolat ésszerű, logikus folytatása, s ebben a véleményében a Volvo Trucks is osztozik. A Girteka Logistics eddig megvásárolt Volvo teherautóinak túlnyomó többségét a Volvo Pénzügyi Szolgáltatásainak támogatásával szerezte be és nem lesz ez másképp az új üzlet megkötésekor sem. A Volvo Trucks új tehergépjármű sorozatának gyártása 2021 márciusában kezdődhet, a Girteka Logistics kamionjait pedig még ebben az évben leszállítják.