Mercedes-Benz elektromos áruszállítók - Felvillanyozva

by Mészáros Gergely

Az elmúlt pár évben nagyot futott a Mercedes az elektromos autózás terén, szinte minden kategóriára van már ajánlatuk. A német márka célja egyszerű: 2025-re az eladások 25 százalékát, míg 2030-ra már az 50 százalékát plug-in hybrid vagy elektromos hajtásláncú modellek alkossák. Ezért a haszongépjárművek sem maradhatnak ki az „villamosításból”.

Az első elektromos hajtással támogatott kishaszonjárművet, az E-Vito ZnL-t még 1997-ben dobta piacra a Mercedes-Benz. 2012-ben pedig az első teljesen elektromos hajtású Vito E-CELL is megérkezett, melyek a mai napig szolgálják az ügyfeleket. Most, 2021-ben szinte már a teljes haszonjármű-paletta elérhető villanymotorral, persze, nagy különbségek vannak a felépítmények, a hatótáv és a költségek terén egyaránt. Közülük próbálhattunk ki párat a magyarországi bemutatón.
Az 5140 mm hosszú, új eVito például kizárólag fronthajtással érkezik, az orrában elhelyezett aszinkron villanymotor 116 lóerős csúcsteljesítménnyel bír, míg nyomatéka 295 Nm. Megengedett össztömege megegyezik a belső égésű motoros társaival, vagyis 3200 kilogramm lehet. A nagyfeszültségű akkumulátorok kapacitása 41,4 kWh melyeket három egységre bontva a két tengely közt helyeztek el. Ennek köszönhetően sík maradt a raktér felülete, viszont a padló magassága 31 milliméterrel megemelkedett. Egyébként az eVito jelenleg csak AC töltési lehetőséget kínál, amely a gyár állítása szerint 7,4 kW felvételére képes egy óra alatt, vagyis a teljes töltöttséghez többé-kevésbé hat órára van szükség. Az eVito hatótávolsága akár a 150 kilométert is elérheti.
Alapvetően ugyanezzel az akku-csomaggal és villanymotorral kerül piacra az eSprinter, igaz, egy plusz akku beépítése is kérhető, valamint a töltési képessége is komolyabb. Az extra energiatároló egységgel kibővített csomagot közvetlenül a hátsó futómű elé helyezték el, súlya is jelentős: 630 kilogrammos, cserébe a felhasználható kapacitása 47 kWh. Emellett a kisebb kapacitású változat is elérhető DC töltési lehetőséggel: megfelelő kút esetében 80 kW-ot is képes felvenni egy óra alatt, vagyis 20 perc alatt megtankolható. A nagyobbik teljesítményű akkuk esetében már 25 percet kell várakozni, a hatótáv pedig 119 és 157 kilométerre elég. További nagy különbség a normál Sprinterhez képest, hogy míg annak a felhasználási területe szinte végtelen - különböző méretű puttonyai rengeteg felhasználási területet lefednek -, addig az elektromos változat csak zárt 11 köbméteres raktérrel érhető el, egyetlen tengelytávval, 3500 kilogrammos össztömeggel.
mercedesbenzehaszon2021mobemA hazai bemutatón a legkisebb modellel még nem találkozhatunk, a Renault Kangoo alapjait használó eCitan még nem érkezett meg a kereskedésekbe sem. Mindenesetre ennek a nagyfeszültségű akkumulátorai az alvázba integrálva, a két tengely közt kaptak helyett, kapacitásuk 44 kWh, ami a gyár információi szerint 285 kilométeres hatótávot garantálnak. A széria 11 kW-os töltési lehetőséggel megközelítőleg öt óra alatt tankolható meg, opcionális lehetőségként 22 kW-tal töltve ez az időmennyiség a felére csökken. DC töltésre is van lehetőség, méghozzá 75 kW-tal, ehhez alig 40 perc is elegendő.
mercedeseqEQV2021mobemA magyarországi premieren sorsolásos alapon dőlt el, hogy ki melyik elektromos járművet teheti próbára, nekünk a csúcs jutott, amely ugyan nem tartozik szorosan a haszongépjárművek kategóriájába, de hét személy szállítására alkalmas munkaeszközként is remekül használható. 357 kilométeres hatótávolságával az EQV a legnagyobb elektromos autó a Mercedes kínálatában. Hajtásáról egy 90 kWh akkumulátor gondoskodik, mely egy 204 lóerős villanymotort táplál energiával. Alapkivitelként 140 km/h-s végsebességgel kapható, de kérésre ezt a gyár 160-ra is tudja emelni. Luxusban nincs hiány, bőr és szálcsiszolt fém hatású komponensek fednek minden tapintható elemet, valamint a komfort kulcs nyomógombos indítást és elektromosan mozgatható tolóajtókkal rendelkezik. Bent négy karfás fotel várja az utasokat, csak a leghátsó üléssor háromszemélyes, mögötte még marad némi hely pakolászni is.
mercedesbenzevito2021mobem02Hasonlóan borsos árú, mint az EQV, valamint nagyszerű képességekkel bír az eVito alapjaira épülő, de személyszállító eVito Tourer. Kétféle hosszúsággal, és a haszonjármű változattal megegyező 3500 kilogrammos terhelhetőséggel, valamint szintén kizárólag fronthajtással kerül a piacra, ám az opciós listáról akár 18 colos kerékkel is felszerelhetjük. A Tourer gépháza alatt 204 lóerős teljesítményű és 362 Nm nyomatékú villanymotor teljesít szolgálatot, némi felárért Airmatic légrugózás karöltve, amely 10 milliméteres süllyesztést, és 35 milliméteres emelést is lehetővé tesz. Pedig az akkuscsomag súlya sem csekély, 700 kilogrammot nyom a mérlegen. Ahogy az EQV-ban, itt is 90 kWh az akkumulátor hasznos kapacitása, mellyel körülbelül 360 kilométer tehető meg egyhuzamban. Mindkettőnél 110 kW a DC töltési teljesítmény, amivel körülbelül 45 perc alatt érhetjük el a teljes töltöttséget. Normál AC oszloppal ugyanez a mutatvány majd 10 órát vesz igénybe. Az E eVito Tourer 24,4, az EQV nevű luxus masina pedig 26,5 millió forintos alapáron lehet a miénk.

Pin It